Ve středu 2.listopadu jsme si připomenuli svátek Halloween,který připadá na 31.října.   Seznámili jsme se s významem této tradice v anglosaských zemích , vyráběli jsme strašidla, duchy, pavouky a halloweenské svícínky, do kterých jsme umístili svíčky. Po zapálení se nám na oknech vytvořila úžasná a pravá halloweenská atmosféra.  Nicolka Děcká  ještě přinesla do školy vyřezanou maxi -dýni, kterou pracně vyřezávala společně s babičkou. Děkujeme paní Polčákové za tuto nádhernou dekoraci.  V angličtině jsme se naučili několik slovíček vztahujících se k tomuto tématu a zahráli jsme si scénky, jak chodí děti např.v Anglii a v Americe  ve strašidelných kostýmech  dům od domu a dostávají sladkosti. Učili jsme se zábavnou formou a děti tento program moc bavil. Tady je pár postřehů z našeho projektového vyučování.

Mgr. Dagmar Hladká – třídní učitelka

 

Jak začalo vyučování, paní učitelka přišla a měla na sobě klobouk a plášť. Vyprávěli jsme si o Halloweenu. Potom jsme vyráběli pavouky a pak jsme se fotili. Potom jsme dělali strašidla a já jsem si udělal strašidelnou dýni. Moc se mi to líbilo.

Adam Šrámek

 

Povídali jsme si o svátku Halloween, jak děti chodívají dům od domu a straší. Říkají „Trick or treat“, což znamená „sladkost nebo vylomenina“. Akce se mi moc líbila.

Marek Mičkal

 

Jak paní učitelka přišla, byla z ní nááádherná čarodějka, chválím Vás paní učitelko, že jste si dala takovou práci s kostýmem a že jsme si tento den skutečně užili.

Alenka Vaňková

 

Že je Halloween, poznali jsme hned po příchodu paní učitelky. Udělali jsme si pavouky a pak je chtěli mít céééélou dobu na hlavě. Bylo to prostě fakt super. Už k tomu nemám slov.

Lilee Parks

 

Můj pavouček byl trochu legrační. V anglickém jazyce jsme se učili strašidelná slovíčka /duch, netopýr, pavouk, dýně, svíčka/. Celý den se mi moc líbil

Šárka Dobešová

 

Tento den začal tak, že přišla paní učitelka v kostýmu. Nejprve jsme si povídali, jak se Halloween slaví, potom jsme vyráběli pavoučky z papíru. Taky jsme kreslili různá strašidla a dýně. Tento den se mi moc líbil.

Jarek Mandula

 

Vyráběli jsme pavouky. Byli krásní.  Někteří měli tlusté nohy, někteří štíhlé. Pak jsme s těmi pavouky strašili paní učitelku v hudebce. Paní učitelka  Hladká nám také dávala bonbóny. Moc se mi to líbilo.

David Vaculín

 

Byl to super den. Chtěla bych ten den prožít ještě jednou, děkuji paní učitelce za ten super den.

Sabča Kovářová

 

 

7

Sdílet: