Odjezd na lyžařský výcvik je vždy závislý na rozmarech počasí. Nám náš odjezd do poslední chvíle komplikoval problém jménem Covid – 19. Nakonec ale vše dobře dopadlo. Sníh se udržel, sjezdovky byly ve velice dobrém stavu a taky Covid dostal rozum a všichni, kteří odjet na lyžařský kurz chtěli, odjet mohli. Tedy až na pana učitele Janovského, kterého na poslední chvíli musela nahradit paní Kudlíková (nejen naše družinářka, ale také skvělá instruktorka lyžování), které tímto za pomoc na lyžařském kurzu moc děkuji.

14. února jsme vyrazili směr Velké Karlovice. Pro lyžařský kurz jsme si už po několikáté vybrali lyžařský areál Kyčerka. Tento areál nabízí možnost, jak si dobře zalyžovat a zároveň jsou zde vleky umožňující začátečníkům naučit se základy lyžování. Věřím, že nebýt jednoho výronu kotníku, tak by se určitě podařilo zvládnout základy lyžování všem dětem. Velkou pochvalu bych ráda vysekla všem začátečníkům, protože už po pěti dnech se mnozí z nich díky své snaze a úsilí dotáhli na účastníky prvního družstva a mohli s nimi absolvovat i závěrečný závod, který všichni s přehledem zvládli.

Lyžování je krásný sport, který, i když máte pocit, že to „umíte“ a sjedete kopec bez pádu, vyžaduje neustálou kontrolu nad vlastními lyžemi. Protože rychlost a bezohlednost k ostatním lidem na svahu může přivodit zranění a pády. A to nikdo nechceme… 
Všem „lyžařům i lyžařkám“ přeji, ať je lyžování baví a doufám, že se někdy na svahu zase sejdeme…

Mgr. Šárka Pavlíčková



Sdílet: