Přestože v měsíci březnu byly jarní prázdniny a děti týden odpočívaly, stihli jsme řadu aktivit.

Děti z Valašenky se předvedly i na veřejnosti a ukázaly, co se naučily. Jednak to bylo  21. března na Josefovském jarmarku v Rožnově pod Radhoštěm, jednak se zúčastnily 30. března soutěžní přehlídky ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Soutěžní tým dětí z prvního stupně (Radka Jaskulová, Lukáš Petružela, Andrea Mičolová a Karolína Smutková) obsadil v soutěži Moudrá sovička pořádané 16. března v Rožnově pod Radhoštěm druhé místo. O den později Eliška Fuksová z deváté třídy skončila v okresním kole Olympiády z českého jazyka osmá. Soutěžilo se i ve sportu, chlapci z 5. – 7. třídy se zapojili do Street hockey soutěže, nejprve dvakrát porazili soupeře ze ZŠ Záhumení a postoupili do dalšího kola, nejlepším hráčem byl Lukáš Frňka ze 7. třídy. Žáci 3. a 4. třídy obsadili 2. místo v okresním kole recitační soutěže kolektivů a postoupili na krajskou přehlídku v Uherském Hradišti.

Na konci měsíce byli na výchovném koncertě ZUŠ v Rožnově žáci 3., 4. a 5. třídy. Čas před jeho zahájením využili a navštívili rožnovskou knihovnu, kde se jim věnovala knihovnice paní Zajícová. Ta také zavítala do místní knihovny a připravila besedy pro druháky a osmáky.

V Rožnově pod Radhoštěm byli 24. března na výstavě Chvála řemesla ve Valašském muzeu v přírodě deváťáci. Tento den navštívil naši školu pan V. Adámek z IPS ÚP ve Vsetíně a blíže našim osmákům přiblížil volbu povolání a střední školy.

V Matematickém klokanovi byla v kategorii Klokánek nejlepší Eva Petruželová z 5. třídy, v kategorii Benjamín zvítězil Štěpán Bařina ze 7. třídy.

V březnu se uskutečnily dvě výzvy k podání nabídek v souvislosti s naším projektem Zavádění nových vyučovacích metod a využití ICT (Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, CZ.1.07/1.1.08/01.0026) – Dodávka výpočetní a projekční techniky a software a Dodávka nábytku pro odbornou učebnu přírodovědných předmětů. Z oslovených firem bude první dodávku realizovat firma SHARP CENTRUM OLOMOUC s. r. o., druhou dodávku pak firma MULTIP Moravia s. r. o.

Jaromíra Pečalková

Sdílet: