Společná akce pro celou školu 5. května zaujala děti i vyučující. Nácvik poplachu zavedl děti na prostranství před školou a odtud se pak rozešly na jednotlivá stanoviště, na nichž měli připravený program příslušníci rožnovské hasičské jednotky, státní a městské policie.

V 8. třídě pokračoval nácvikový program s názvem Drogám – NE!. Vedli ho studenti rožnovského gymnázia.

12. května přijeli na zajímavou besedu za žáky 2. – 5. třídy z Rožnova pod Radhoštěm pan Jaroslav Štika a pan František Šulgan. Děti se od nich dověděly hodně zajímavého o osídlení Vidče a zdejší krásné přírodě.

Probíhal i fotbalový Mc Donald´s cup. Malí fotbalisté zvítězili v okrskovém kole v Rožnově pod Radhoštěm, ale z okresního kola už dále nepostoupili.

Děti ze 2. třídy navštívily společně 19. 5. ve Valašském muzeu v přírodě výchovný program s názvem Muzikanti na dědině. Žáci ze 3. a 4. třídy zase 28. 5. vystoupili s pásmem Vítání jara před žáky 1. stupně a dětmi MŠ.

V sobotu 23. května předvedlo 16 členů Valašenky své umění na přehlídce dětských souborů v Zubří.

Výuku doplnily exkurze. Sedmáci 20. května v Olomouci viděli stavby postavené v různých obdobích středověku a vyšplhali na věž kostela sv. Mořice. Také navštívili Arcidiecézní muzeum a Přemyslovský palác. Zájemci z druhého stupně zase obohatili své znalosti z fyziky 29. května návštěvou přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně, současně navštívili Muzeum papíru ve Velkých Losinách a prohlédli si místní zámek.

Všechny děti se v tělocvičně školy bavily, zpívaly a tančily při vystoupení skupiny Navalentym 28. května. Tento koncert byl uspořádán jako dárek ke Dni dětí.

Jaromíra Pečalková

Sdílet: