Cesta do vesmíru mi připadá zajímavá, lákavá, ale nebezpečná. Zajímá mě, jak to tam všechno vypadá. Jestli bych viděl hvězdy, planety. A co by bylo kolem mě? Možná jen černá díra. Snad se tam podívám aspoň ve snu….

Projekt 4. a 5. třídy

Cesta do vesmíru

Na konci října se naše třída věnovala Projektu o vesmíru. Když jsme se téma projektu dozvěděli, byli jsme všichni nadšení.

Našim průvodcem byl marťan Pepek, který nás s paní učitelkou vesmírem prováděl. Vyprávěli jsme si o Slunci, planetách, hvězdách a jiných zajímavostech. Poslechli jsme si také příběh o …….. z…………..

Film, který jsme zhlédli, nás zavedl do tajemného vesmíru a na konci hodiny jsme si už dokázali představit, jak to tam asi vypadá.

Na cestu ke hvězdám a planetám je potřeba kvalitní raketoplán, proto jsme vytvořili skupinky a začali ho vyrábět. Jako materiál nám posloužily krabice a krabičky různých velikostí, vršků, roliček a dalších pomůcek. Soutěžili jsme, která skupinka vytvoří nejlepší a vyhrály dvě skupiny s raketoplány Apollo 14 a Ikaros.

Projektu jsme se věnovali i v ostatních předmětech. V českém jazyce jsme například opravovali slova týkající se vesmíru, ze kterých jsme nakonec vyluštili tajenku, v matematice jsme porovnávali planety, jejich průměry, teplotu, za jak dlouho oběhnou kolem Slunce nebo se otočí kolem své osy. V tělesné výchově jsme zdolávali mimozemšťanskou dráhu a v pracovních činnostech jsme z plastelíny vytvářeli sluneční soustavu.

Každý z nás dostal nějaký referát, týkající se vesmíru a začali jsme na něm pracovat. Využívali jsme různé zajímavé knihy, encyklopedie a našli jsme i spoustu zajímavostí. Z těchto referátů jsme vytvořili knihu, ve které si může kdokoliv přečíst to, co jsme zjistili.

Také jsme navštívili Hvězdárnu ve Valašském Meziříčí. Poslechli jsme si krásné povídání o vesmíru a potom jsme se šli podívat teleskopem na Slunce, které vypadalo jako oranžová kulička.  

 Vesmír je moc zajímavý a tento projekt se nám všem moc líbil.

Za 4. a 5. třídu Lucie Polášková, Lukáš Petružela, Alena Mičkalová, Andrea Mičolová a Eva Večerková

Sdílet: