Prosinec má i ve škole vždy trochu jinou atmosféru, blíží se totiž Vánoce, prožíváme adventní čas, děti se těší na vánoční prázdniny.

Tentokrát po několikatýdenní přípravě na počátku prosince proběhlo slavnostní otevření Vánoční galerie dopoledne 3. 12.  Poté odpoledne se velká část dětí školy, ale hlavně deváťáci přesunuli do kulturního domu, kde zpívali, uváděli program a též rámovali výstupy dalších žáků školy. Vánoční jarmark v závěru odpoledne, na němž jednotlivé třídy nabízely své výrobky, byl rovněž novinkou. Zdařilý den byl v režii paní Míši Bařinové a paní učitelky Jany Neradové.

4. prosince se konal školní florbalový turnaj smíšených družstev ze 7. až 9. třídy. A 11. prosince se konal třetí ročník Mikulášského turnaje smíšených družstev ve volejbale. Z výhry se radovali žáci osmé třídy podpoření Pavlem Drdou.

9. prosince proběhlo školní kolo Olympiády z českého jazyka za účasti šesti žáků z 9. třídy. Zvítězila Natálie Slámová a vybojovala si postup do okresního kola.

14. prosince přišlo 11 loňských absolventů za našimi deváťáky, kteří se od nich dověděli, jak se jim daří na středních školách, jaké je studium, co se jim líbí, co mohli uplatnit z dřívějších znalostí, jak se přizpůsobovali práci na jiné škole. Své nové školy jim přiblížili trochu jinak.

16. prosince se naši prvňáci podívali v mateřské škole na pohádkové představení Tři přadleny a taktéž se zúčastnili vánoční besídky v MŠ.

Poslední den před svátky (18. 12.) byla výuka zakončena pěveckou soutěží X-Faktor, která zcela proběhla v režii deváťáků a v níž porota vybírala z 19 výstupů.

A jaké byly výsledky?

Pěvecká soutěž:

                                 1. stupeň:       1. Kateřina Fryšarová z 1. třídy

                                                           2. Lucie Polášková ze 4. třídy

                                                           3. Monika Němcová ze 4. třídy

                                 2. stupeň:      1. Kristýna Lacinová z 9. třídy

                                                           2. Eva Pertuželová ze 6. třídy

                                                           3. Veronika Cabáková a Eva Petruželová ze 6. třídy

Vítězové v tanečním vystoupení:      trio Sandra Martínková (9. tř.), Nikola Frňková (8. tř.)

a Jan Kubát (3. tř.)

Absolutní školní vítěz:           všichni vystupující

V dobré náladě zakončily děti rok 2009, teď zbývá jen přání všeho dobrého v roce 2010.

Jaromíra Pečálková

Sdílet: