Začalo nám 2. pololetí školního roku. Děti se ve škole nejen vzdělávají, ale po rodičích a rodině se škola podílí i na výchově dětí. Proto jsme rádi, jak děti přistoupily k přípravě dobročinného koncertu pro Ondru.

A protože únor je zimní měsíc, věnovaly se děti ještě zimním sportům. Dobrých sněhových podmínek využily děti z 1. až 5. třídy a trávily hodiny Tv na kopci Přizba, kde sáňkovaly, bobovaly, hrály si ve sněhu, či závodily na plastových lopatách. V rámci hodin tělocviku zamířili žáci bruslit na rožnovský zimní stadion. Zájemci mezi dětmi a rodiči ze 3. třídy byli navíc bruslit 14. 2. s paní H. Vojkůvkovou, a to v době hodin bruslení pro veřejnost.

Čtyři žákyně 2. stupně – T. Mičkalová, B. Škařupová (ze 7. třídy) a K. Jurčová, B. Mičkalová (z 9. třídy) se 19. 2. účastnily okresního kola v obřím slalomu ve Valašské Bystřici. Mezi jednotlivci dosáhla K. Jurčová ve své kategorii 4. místo a celkově naše reprezentantky obsadily 5. místo.

Navíc se spojené družstvo 4. a 5. třídy zúčastnilo v Rožnově Preventan cupu ve vybíjené, avšak neskončili na postupovém místě.

22. února jeli na představení do Beskydského divadla v Novém Jičíně prvňáci, druháci a třeťáci. Představení O princezně, která ráčkovala se jim velmi líbilo.

I výuka někdy směřuje k tomu, že učí děti správně žít, a tak si druháci v rámci projektu Zdravá svačina přinesli zdravé jídlo i do školy a pochutnali si.

Pochvalu zaslouží Alena Mičkalová (5. tř.) za 1. místo ve výtvarné soutěži Zima na Valašsku. Její i další práce jsou vystaveny ve Středisku volného času v Rožnově p. R.

Poděkování patří paní Němcové z Rožnova, která přijela pomoci třeťákům v nácviku recitačního pásma Kdo si se mnou bude hrát?

Matematická soutěž Pythagoriáda se konala v 6. a 7. třídě, avšak nikdo z žáků bodově nepostoupil do okresního kola.

Jaromíra Pečálková

Sdílet: