A už je to opět tady! Velmi brzy dětem skončí školní rok a dočkají se tolik očekávaných prázdnin. Než jim toto bezstarostné období začne, musí ovšem splnit a dokončit všechny začaté úkoly ve škole. A právě jedním z nich je zakončení projektu – Střídání ročních období v rámci prvouky.

     Posledním ročním obdobím, které měly děti ztvárnit, bylo tolik očekávané léto. Počasí nám letos opravdu moc nepřeje, teplé slunečné dny bychom spočítali na prstech jedné ruky. Možná právě proto, jsme se tolik těšili vykouzlit si letní atmosféru , pohodu a teplo aspoň touto cestou. Děti si opět vyčistily obsah svých jarních sklenic a dostaly už předem za úkol promyslet, co pěkného s letní tématikou tentokrát vymyslí.

     Dopadlo to nad očekávání dobře. Ve sklenicích nám nechybí sluníčko, moře, ryby, želvy, racci, písečná pláž, mušle,palmy, papírové parníky a lodičky. Jak je vidět, žáčci se na léto a na dovolenou opravdu těší. Výsledky jejich práce posuďte podle fotografií nebo se můžete přijít podívat do školy.

     Při celkovém hodnocení celoroční práce se dětem těžce vybíralo, které roční období se jim nejvíce líbilo a podařilo se jim nejlépe ztvárnit. Zjistily, že každá část roku je něčím zajímavá a že je hezké, že se nám roční doby střídají.

     Závěrem bych je chtěla pochválit za spoustu nápadů, potřeb a pomůcek, které si vždy ochotně přinesly a popřát jim, aby se konečně „tolik očekávaného léta“ letos opravdu dočkaly!

Vlaďka Slámová, tř. uč. 2. třídy

Sdílet: