Sportovní týden zakončili naši deváťáci v pátek 26.11. fotbalovým turnajem O pohár Reného Bolfa, na kterém potvrdili, že se jim letos v kopané daří.

Naši skupinu tvořila družstva ZŠ Dolní Bečva, ZŠ Videčská a samozřejmě ZŠ Vidče. V prvním zápase jsme se střetli se ZŠ Dolní Bečva. Utkání jsme začali velmi dobře a po pěkných kombinacích Petra Mičkala s Lukášem Fuksou jsme si vypracovali dvě velké šance, které jsme ale nedokázali využít. Co nevyšlo na začátku hry, podařilo se na konci prvního poločasu, kdy se dvakrát dokázal střelecky prosadit, troufám si říct  nejlepší hráč turnaje, Lukáš Fuksa. Ve druhém poločase přidal ještě jednu branku Peťa Mičkal a tak jsme prví zápas vyhráli 3:0. A jelikož ve druhém zápase naší skupiny porazila ZŠ Dolní Bečva ZŠ Videčskou, nastupovali jsme do posledního utkání ve skupině s vědomím, že nám k postupu do finále stačí uhrát nerozhodný výsledek. Tento cíl jsme taky splnili a po výsledku 0:0 jsme se utkali ze ZŠ 5. května o první místo. Do první šance zápasu se dostali naši chlapci, ale podařená střela Štěpána Bařiny jen těsně minula soupeřovu bránu. Do konce prvního poločasu již ani jedno družstvo nedokázalo ohrozit soupeřova brankáře a proto do druhého poločasu obě družstva nastupovala za stavu 0:0. Skóre na svoji stranu dokázali, bohužel, naklonit dvěma brankami žáci ZŠ. 5. května a tak jsme nakonec obsadili výborné druhé místo.

Poděkování za skvělou reprezentaci školy patří Štěpánu Bařinovi, Lukáši Frňkovi, Lukáši Fuksovi, Milanu Kočíbovi, Patriku Solgovičovi z 9. třídy a samozřejmě Petru Mičkalovi 
ze 7. třídy.   

Pavel Drda    

Sdílet: