Letos jsme měli v kulturním domě vánoční jarmark. Prodávali tam žáci od 1. do 9. třídy. V našem stánku jsme měli voskové svíčky, keramické věci, perníčky, adventní věnec, svíčky ve skleničce a cukroví. Prodávalo se dobře, protože bylo hodně lidí. V prodeji jsme byli úspěšní. Nakonec se rozsvítil vánoční strom. Na jarmarku se mi líbilo.

Matěj Kapoun, 4. třída

Dne 2. 12. 2010 se konal vánoční jarmark všech tříd. Všechny děti se přenáramně snažily a vyráběly různé výrobky, aby si je lidé koupili a měli krásnou vzpomínku. V programu jarmarku bylo i vystoupení osmáků a deváťáků pod vedením paní učitelky Hauserové a Mandulové. A v pět hodin odpoledne šli všichni ven před kulturní dům a rozsvítil se vánoční strom a všechny ozdoby ve Vidči. U všech stánků bylo plno a všechny děti byly rády, že se lidem jejich výrobky líbily.

Monika Němcová, 5. třída

Vánoční jarmark (vyprávění od B. Škařupové z 8. třídy)

Dívám se dírkou v oponě na plný sál lidí. Za mnou ještě pobíhají spolužáci, kteří nemohou najít text nebo nemají zapálenou svíčku. Paní učitelka nám říká, ať už se seřadíme a čekáme na zacinkání zvonku, se kterým se otevře i opona. Celá nervózní vcházím spolu se spolužáky na podium, pokládám svíčku na zem a vcházím do řady mezi ostatní. To už paní učitelka začíná hrát na klavír první tóny Adeste. Zpívám a v sále vidím spoustu lidí. Mezi hlavami zahlédnu mamku, taťku, paní učitelky a spoustu známých lidí. První písnička je za námi a my odcházíme za oponu a čekáme až Štěpán řekne: „Možná váš dům provoní purpura.“ A my vcházíme zase zpět. Písnička je dospívaná a my si říkáme, jak rychle to uběhlo. Vždyť jsme trénovali tak dlouho a nakonec to uteklo jakoby v jedné minutě. Teď už můžeme jenom vzpomínat.

Vánoční jarmark (líčení od A. Fabiánové z 8. třídy)

Když se stmívalo a vysvitly první hvězdičky, začal v kulturním domě Vánoční jarmark. Vánoční jarmark zahájila 9. třída spolu s 8. třídou vánočními koledami. Vystoupení zakončila píseň Purpura, která navodila příjemnou vánoční atmosféru. Po vzplanutí zlatavého plamínku první adventní svíce, rozžatého panem ředitelem, přišla chvíle na výrobky žáků. Usmívaly se na nás voňavé perníčky a volaly na nás, abychom si koupili. Děti vykouzlily nádherné ozdoby různých druhů jako např. nazdobené svícínky, perníčky, vdolečky, přáníčka a mnoho dalších. V 17 hodin se lidé jako mravenečci seběhli u rozsvěcování vánočního stromu. Poté se všichni vrátili zpět na jarmark. Jarmark byl ukončen dokoupením posledních věcí.

Sdílet: