28. 4. 2011 se družstvo našich mladších florbalistů,pod vedením Mgr. Ladislava Ludvigha, vypravilo do Ostravy zkusit sportovní štěstí ve velkém finále Street hockeye.

V letošním roce se soutěže zúčastnilo kolem 7 tisíc žáků základních škol Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje, postoupit tedy do velkého finále mezi posledních 64 družstev je v našich podmínkách docela úspěch. Naposledy se nám postup podařil v roce 2006.

V multifunkční hale ČEZ Arény nás čekala ohlušující atmosféra, kterou vytvořili žáci škol soutěžících o cenu pro nejlepší publikum. Na ploše byly postaveny celkem 4 hříště, my jsme museli dlouho čekat na svůj zápas, byli jsme vylosováni do spodní části pavouku. Náš první soupeř byl ZŠ Videčská z Rožnova p. R., velký favorit celé soutěže. V loňském roce postoupil až mezi poslední 4 družstva, a i my jsme s tímto družstvem v loňském roce prohráli a to dost velkým rozdílem. Jenže nic neplatí navěky, hned od začátku jsme se favoritům postavili čelem, dobře bránili a v útoku spoléhali na schopnosti Petra Mičkala. Začátek jsme neměli dobrý, Frantovi Adamovi se třásly ruce a hned zkraje nahrál po rozehrání od vlastního rohu vepředu stojícím soupeřům, kteří tak mohli pohodlně skórovat, dále nám soupeř zranil nechtěně Davida Vachuna, ale jakoby právě tyto potíže znásobily naše sily, obrana vydržela všechny nájezdy a Petr Mičkal nakonec zařídil vítězství 2 : 1. Velký a nečekaný úspěch!

S jídlem roste chuť, tak jsme se vcelku optimisticky dívali na další zápas se ZŠ Emila Zátopka z Kopřivnice. Soupeř byl však momentálně nad naše síly, rychleji se pohyboval, přehrával nás v soubojích o míček. Navíc Martin Holiš v brance některé volně plachtící míčky neviděl. A tak do naší sítě padal jeden gól za druhým. Nic se nedalo dělat, v prvním poločase nám soupeř nadělil 5 gólů, vyrovnaný průběh druhého poločasu už na naší až příliš kruté porážce nic nezměnil.

Naše umístění na 24. až 32. místě (z asi 1000 družstev) je však naším úspěchem, v této soutěži zatím největším. Naší školu skvěle reprezentovali: Petr Mičkal, František Adam, Martin Holiš ze 7. ročníku, Jan Heryán a David Vachun z 5. ročníku a Ondřej Dobeš z 4. ročníku. Tož hoši, děkujeme!!!

1. kolo ( o postup mezi posledních 32):              ZŠ Vidče – ZŠ Videčská                     2 : 1

2. kolo ( o postup mezi posledních 16):              ZŠ Vidče – ZŠ E. Zátopka                  1 : 6

Celkovým vítězem se stala ZŠ E. Beneše z Opavy.

Sdílet: