V měsíci listopadu, na jeho začátku, se už tradičně koná na Základní škole Dolní Bečva okrskové kolo ve florbale. V letošním roce se této  sportovně náročné soutěže, za vedení svého učitele Mgr. Ladislava Ludvigha, zúčastnili i družstva mladších a starších žáků naší školy.

Sportovní výsledky obou družstev lze hodnotit jako velmi úspěšná. A nelze nedodat, že naši žáci nejen  skvěle reprezentovali naší školu po stránce sportovní, ale i po stránce slušného a sportovního vystupování.

Mladším žákům los přisoudil ty nejtěžší možné soupeře, pozdější vítěze a postupující do okresního finále, ZŠ Horní Bečva a ZŠ Videčská. S oběma družstvy jsme sehráli více než vyrovnané zápasy. ZŠ Videčská nás nakonec porazila vyšším rozdílem.  Zápas s ZŠ Horní Bečva měli naši hoši dobře rozehraný, dokonce většinu zápasu vedli, ale zdatný soupeř v poslední minutě vyrovnal na 1:1 a tento výsledek nás odsunul na nepostupové třetí místo ve skupině. Ale nevadí, je to sport, důležitější je zanechaný sportovní dojem a ten uznali všichni soupeři.

Ani starším žákům los příliš nepřál, opět jsme ve skupině narazili na už asi tradiční silné soupeře ZŠ Videčská a ZŠ Horní Bečva. I tentokrát jsme s oběma družstvy sehráli velmi vyrovnaná utkání. V zápase s favoritem soutěže ZŠ Videčská jsme dlouho vedli 2:1, nakonec se však soupeř prosadil kvalitou a širším kádrem a my prohráli 2:5. V zápase s ZŠ Horní Bečva jsme tentokrát zvítězili 2:1, když  jsme otočili nepříznivý stav 0:1. V semifinále jsme porazili ZŠ Dolní Bečva, no a nakonec ve finále podlehli ZŠ Videčská 0:7, kdy už byli naši hoši vyčerpáni, že sotva pletli nohama. Ani jedno družstvo totiž nemělo do pole pouze 5 hráčů jako my, a o to více vyniká úspěch našich žáků a jejich celkové druhé místo zabezpečující postup do okresního finále.

U mladších žáků nás dobře reprezentovali: Ondra Dobeš z 5. třídy, Lukáš Petružela, JakubKubját, Lukáš Jurča, David Vachun a Jan Heryán z 6. třídy, Jan Kubját z 7. třídy.

Družstvo statečných starších žáků tvořili: Petr Mičkal, František Adam, Martin Holiš, Radek Fabián, Pavel Martinek z 8. třídy a Jiří Smutek z 9. třídy.

Hoši, gratulujeme k výborným sportovním výsledkům a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy i naší obce!!!

Učitel Tv        Mgr. Ladislav Ludvigh

Sdílet: