V pondělí 12. prosince 2011 jsme se opět v hojném počtu sešli v naší tělocvičně k dalšímu, už tradičnímu, Mikulášskému turnaji smíšených volejbalových družstev. Organizátorům z 9. ročníku, Terezce Mičkalové a Barči Škařupové, se v letošním roce přihlásily do soutěže žáci 8. ročníku družstvami dívek a hochů. Dále se přihlásili šesťáci, a nakonec postavili své družstvo i učitelé.

Vzhledem k časovým možnostem se turnaj hrál na jeden set, hrálo se systémem každý s každým. Šesťákům bylo dovoleno hrát prvky přehazované. Tím se z nich stal obtížný soupeř pro všechny ostatní družstva. Zejména, když bojovali ze všech sil a do hry dali především srdce.

Nakonec byl turnaj velmi vyrovnaný, tři družstva získala stejný počet bodů a rozhodoval rozdíl získaných míčů. Nejlepší jej měli šesťáci a tak překvapivě zvítězili.

Ve vítězném družstvu hráli: David Vachun, Lukáš Petružela, Jan Heryán, Lukáš Jurča, Marek Mičkal, Kristýna Pernická a další.

Slovo na závěr: Když jsem se díval v průběhu turnaje na naše šesťáky, na jejich zápal a bojovnost, nemám o sportovní budoucnost naší školy v nejbližších letech obavu. Spíše naopak.

 

Sportu zdar a volejbalu zvlášť! Mgr. Ladislav Ludvigh

 

 

 

Sdílet: