Psal se čtvrtek 22. března a náš dívčí volejbalový tým se po vítězství v kole okrskovém vydal změřit síly s nejlepšími školními týmy okresu Vsetín. Nervozita z nového prostředí a neznámých soupeřek se malinko projevila v prvním utkání s domácí ZŠ Hovězí, kdy po prvním vyhraném setu jsme si vybrali slabší desetiminutovku, a tak rozhodl o vítězi zkrácený třetí set, ve kterém jsme měli přesnější ruku i pevnější nervy. Toto vítězství holky neuvěřitelně povzbudilo a se zdravým sebevědomím jsme se doslova zakousli do dalších soupeřek v podobě ZŠ Horní Bečva a ZŠ Křižná z Val. Meziříčí. Obě utkání jsme po vyrovnaném průběhu dokázali zvítězit 2:0 na sety, a tak jsme šli do posledního utkání s nadějí na celkové vítězství. Soupeřem nán byla ZŠ Vsetín Rokytnice. První set jsme v koncovce těsně ztratili. Kdo by čekal, že tím se náš tým „položí“, šeredně se spletl. Holky s jiskrou v oku, obrovským odhodláním a především nasazením v dalších dvou setech utkání otočily, a tak se s posledním přesným míčem rozezněl i vítězný „jekot“ našich děvčat, který otřásl snad celou základkou v Hovězí.

Holky, Tomáš Baťa kdysi řekl: „Kdo nebojuje, nemůže zvítězit.“ Kdyby Vás ve čtvrtek viděl, určitě by měl tuto větu na jazyku znovu, protože všechny týmy byly nesmírně vyrovnané, ale bojovností a sportovním duchem jste byly zdaleka nejlepší. Mně nezbývá než jen říct: „Klobouk dolů a hodně štěstí v kole krajském.“

Protože bychom se neradi chlubili cizím peřím, je třeba na tomto místě zmínit, že osu našeho družstva tvoří holky (Terka Mičkalová, Barča Škařupová a Eva Petruželová), které hrají závodně volejbal ve Stříteži nad Bečvou. I kdybychom trénovali v hodinách TV sebevíc, ve školním prostředí bychom se na takovou úroveň nikdy nedostali, a proto děkujeme volejbalovému oddílu ze Stříteže, že díky jejich práci můžeme dosahovat těchto úspěchů.

Pavel Drda

Sdílet: