Ve středu 4. 4. 2012 jako již tradičně pořádala naše základní škola okrskové kolo v basketbalu dívek
8. a 9. tříd. Turnaje se kromě našich děvčat zúčastnilo dalších šest týmů. Náš výběr po vítězství v základní skupině nad ZŠ Dolní Bečva a ZŠ 5. května postoupil do semifinálových bojů z 1. místa, kde jsme se utkali se ZŠ Zubří. I když holky bojovaly, seč mohly, nakonec do finále zaslouženě postoupily dívky ze Zubří. A když ve druhém semifinále porazilo Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm Základní školu z Dolní Bečvy, poměřili jsme v utkání o bronz, již podruhé v tomto turnaji, síly s holkama z Dolní Bečvy. Stejně jako v základní skupině i tentokrát jsme byli šťastnějším týmem zásluhou dobré hry
v poli a osmi bodů Barči Škařupové. V následném finále mezi Gymnáziem z Rožnova a ZŠ Zubří se po fotbalovém výsledku 1:2 radovaly z výhry holky ze Zubří. Gratulujeme.

Nejprve bych rád poděkoval všem holkám, které tvořily náš tým: Terce Mičkalové, Barči Škařupové, Alči Fabiánové a Věrce Kubějové z 9. řídy a Evči Petruželové, Hance Řezníčkové a Janči Šnajdrové z třídy 8. Každé umístění na “bedně“ je pro naši školu úspěchem. Rád bych také poděkoval panu učiteli Ludvighovi za pomoc při organizaci a následném rozhodování turnaje, a také Peťovi Mičkalovi a Jirkovi Smutkovi za roli zapisovačů.

 

Pavel Drda

 

 

 

Sdílet: