Dne 16. dubna 2012 na naší školu zavítalo družstvo ze ZŠ Zubří, náš soupeř v předkole velkého finále Street hockeye. Soutěže, v které je naše škola docela úspěšná, a v minulém roce dosáhla na náš zatím nejlepší výsledek, kdy jsme se probojovali mezi posledních 24. – 32. družstev. Náš cíl byl jasný. Postup. Kdo se jednou probojoval do velké ČEZ Arény a zažil tu vekou show, tu obrovskou atmosféru, ten se tam chce vrátit zas a znovu. Někteří z našich hochů tam loni byli a o to větší byla jejich motivace.

Začátek prvního zápasu však našemu velkému cíli neodpovídal. Po 30 sekundách jsme prohrávali 0:1. Jenže potom se naši zakousli do soupeře, nedali mu ani píď hřiště zadarmo. Nakonec první zápas skončil 1:2, ale hra to byla naprosto vyrovnaná.

V druhém, odvetném zápase byl náš cíl zcela jasný. Na postup jsme museli vyhrát o dva góly. Hochy přišla podpořit i naše Evička a slíbila jim, že s nimi pojede do Ostravy. Kouzlo paní zástupkyně fungovalo, vedli jsme 2:0, postup byl blizoučko. Ale potom se štěstěna opět přiklonila na stranu soupeře, snížil na 2:1.

Rozhodovali nájezdy. Byl to nervy drásající závěr. Po prvních čtyřech byl stav 2:2. V další sérii „rychlá smrt“, soupeř dal a my trefili tyčku. 2:3 pro soupeře. Neúspěch? Ani náhodou. Byl to velký boj, naši dali do toho vše.

Na krásné sportovní atmosféře se podíleli za naší školu: David Vachun, Lukáš Petružela, Ondřej Dobeš, Jan Heryán, Jan Kubját. Střídali: Lukáš Jurča a Jakub Kubját.

Tož hoši, děkujeme!!!

 

Mgr. Ladislav Ludvigh

 

 

 

Sdílet: