29. května se sešli žáci 3.,4.. a 6.ročníku před školou a hurá na výlet! Naše cílová stanice vedla do Boskovic, kde jsme strávili celý den ve Westernovém městečku. Konají se tu školní zábavně-vzdělávací programy, které podporují rozvoj dětské kreativity a přirozené aktivity.

Po 2 a půl hodinové cestě autobusem jsme se ocitli v rozsáhlém areálu Westernového městečka. Naše první cesta vedla k dinosaurům a další zastávka byla v indiánském muzeu, kde si každý mohl vyzkoušet, co má rád např. hod tomahavkem, střelbu z luku nebo si nechat namalovat indiánský obličej či smývatelné tetování. Zajímavé bylo také rýžování zlata. Ve westernovém muzeu bylo také pár stylových obchůdků, takže přivést rodičům nějaký suvenýr na památku – žádný problém. Před odjezdem domů se děti zklidnily v hledišti přírodního divadla, kde proběhla drezúra koní s krásnou indiánskou hudbou. Zdálo se, že napodobenina města z dob osídlování Amerického západu konce 19. století všechny nadchla.

Programem nabytý den všichni zvládli, počasí nám přálo a snad všichni získali dostatek energie do závěrečného školního finiše.

 

Mgr. Dagmar Hladká

 

 

A co říkají na výlet děti?

Celý výlet se vydařil a proto se mi líbil… K. Pobořil 4.tř.

Nejvíce se mi líbilo rýžování zlata a tetování… Š. Smílek 4. tř.

Líbily se mi vycvičení koně, kteří dělali různé kousky… D. Bařák 4.tř.

Bylo tam krásně, škoda, že to neprožijeme ještě jednou. Budu se těšit na příště… M. Machalová

Bylo to super! K. Fryšarová 3. tř.

Nejvíc se mi líbil ztracený svět dinosaurů… T. Mazan 3.tř.

 

 

 

Sdílet: