Dne 3. září začal nový školní rok. Naši deváťáci se ukázali na slavnostním zahájení a hlavně představili nové prvňáčky, jimž se stali „anděly strážnými“. Potkávají se teď dennodenně ve škole, ale také se vydali dne 26. září na výlet do ZOO Lešná, kde se o malé školáčky jejich starší kamarádi starali.

Velkou sportovní akcí, jíž se zúčastní žáci z Rožnova p. R. a okolí se stala Rožnovská olympiáda dětí a mládeže. Začala 12. září Během za zdravím, v němž byl z našich žáků nejúspěšnější Petr Mičkal z 9. třídy, který ve své kategorii obsadil 6. místo. Pokračovala 13. 9. a tento den byl našim nejúspěšnějším reprezentantem Viktor Smetivý z 9. ročníku, jenž časem 7,90 s zvítězil v běhu na 60 m. Snažili se však všichni, i 14. 9. děvčata 2. stupně v basketbalovém turnaji.

Zajímavé akce prožili osmáci se svou třídní učitelkou V. Mertovou. 5. září v průběhu své turistické vycházky vystoupali v Rožnově na nově vybudovanou Jurkovičovu rozhlednu. Podruhé zamířili v Rožnově do Mlýnské doliny Valašského muzea v přírodě, kde poznali vaření našich babiček, viděli, jak se pekl chleba, a sami si zkusili uvařit „trnkové“ knedle a „zemňákový“ guláš.

18. – 19. září zajistila Š. Pavlíčková pro své sedmáky dvoudenní pobyt v Aktivity parku hotelu ve Všemině. Program obsahoval aktivity na posílení komunikace a spolupráci dětí, lanové aktivity, bowling a plavání.

Všichni žáci si po dvouměsíčních letních prázdninách začali zvykat na pravidelnou školní práci. Více se o jejich rozjezdu ve škole mohli rodiče dozvědět na prvních třídních schůzkách 25. září. Deváťákům a jejich rodičům, kteří se letos budou rozhodovat, kde chtějí pokračovat ve studiu, přiblížili své školy zástupci šesti středních škol.

 

 

Sdílet: