V měsíci listopadu probíhá ve škole vedle školní výuky i příprava na závěrečný měsíc v roce. Některé třídy chystaly své vánoční jarmarky, jiné se podílely na výzdobě školy. A deváťáci? Ti kromě to, že si zkusili napsat SCIO testy z matematiky, češtiny a obecných studijních předpokladů, chystali své vystoupení na počátek adventu. Jsou šikovní a zaujali 30. 11. Při dopoledním vystoupení školáky a předškoláky, odpoledne pak v kulturním domě vystoupili pro veřejnost.

V listopadu se završuje ve škole 1. čtvrtletí. A tak se 19. 11. konala společná třídní schůzka prvnáků s rodiči, kde ukázali, co už umějí. Rodiče ostatních dětí se o jejich výsledcích ve škole mohli informovat na knzultacích dne 27. listopadu.

Dařilo se sportovcům ze 6. a 7. třídy. Z okrskových kol postoupili do okresních kol ve florbale a ve fotbale (skončili na 5. místě). Ve florbale se jim už tolik nedařilo, ale vždy podali bokovný výkon. Škola se také prostřednictvím ZŠ Zubří zapojila do projektu Českého svazu házené Miniházená do škol, kdy po dva týdny seznamoval naše třeťáky a čtvrťáky s prvními házenkářskými krůčky hráč Gumáren Zubří Miroslav Jurka.

Prvňáčci a druháci byli třikrát bruslit na zimním stadionu v Rožnově. Nejenže se zdokonalovali, ale velký pokrok udělali i začátečníci.

Pokračují i besedy o knihách s pracovnicemi rožnovské knihovny. Tentokrát prvňáci měli besedu na téma Pohádková klubíčka a osmáci o etiketě, kdy srovnávali své znalosti s ukázkami z filmu Světáci. Prvňáci byli také na výchovném koncertu v ZUŠ v Rožnově. Koncert pod názvem Hurá, škola se všem líbil. Tvořily ho básně, skladby, písně a tanečky ze školního prostředí.

21. listopadu přijeli do školy zástupci Městské policie v Rožnově pod Radhoštěm a třeťáci a čtvrťáci se o jejich činnost velmi zajímali.

O den později, 22. listopadu, deset šikovných kadeřnic ze 2. ročníku tohoto oboru v Rožnově a ve Val. Meziříčí předvádělo, jakdokáže česat, stříhat a líčit modelky z naší školy. Kadeřnice získaly nové zkušenosti a žákyně nepopsatelné modely na hlavách.

Podrobnější informace o některých akcích i fotografie z nich najdete na www stránkách školy.

 

 

Sdílet: