Z pohledu anděla napsala Jana Šnajdrová:
Dne 5. 12. 2012 se, my devátá třída, převlékli za Mikuláše, čerty, anděly a zlobivé děti. Společně s paní učitelkou Kovářovou jsme chodili po celé škole do tříd a dávali jsme dětem, které byly velmi statečné, různé úkoly.
Peťa byl hodný Mikuláš, který četl ze své svaté knihy děti, které byly celý rok hodné nebo zlobivé.
Verča Cabáková, Ivka Jurčová a já jsme dělaly anděly. Anděl Verča rozdávala bonbony, Ivka držela Mikulášovi jeho hůl a já jsem mu hlídala knihu. Naše čerty dělaly Evka Petruželová, Dája Hladká, Ráďa Fabián, Ondra Vojkůvka a Pája Martinek. Ostatní byli zlobivé děti, které dělaly ve třídách nepořádek.
Jako první jsme přišli do první třídy, kde nás přivítali hezkou písničkou a náš anděl je za to odměnil bonbony, pak jim čertice Evka a Dája vymyslely soutěže, za které dostávali taktéž odměnu. A tak se to opakovalo téměř ve všech třídách.

Z pohledu čerta napsal Pavel Martinek:
Takže jako každý rok jsme pořádali Mikuláše ve škole. Čerti si to nejvíce užívali a to proto, že mohli děcka, která půlrok štvaly prostě beztrestně hodit do pytle. Jako čerti jsme řádili a naší povinností bylo odnést zlobivce do pekla. Zlobivých dětí bylo hodně, ale za největšího zlobivce byl nominován Ladík Merta. Zlobivci byli odneseni do „pekla“ (na záchod), kde byli vyslýcháni a pochvíli se zapřísahali, že už zlobit nebudou. Nejvíc zlobivých dětí bylo v 6. třídě. Akce se povedla, ale nejlepší úlovek byl Dan Malina. U jeho odnesení do „pekla“ jsme se nejvíc zasmáli. Danovi byl nasazen pytel na hlavu, až téměř po kolena, poté byl obvázán řetězem, zavřen na kabince, kde si odseděl svých 10 minut, než slíbil, že už zlobit nebude. Ale nebudeme si nic nalhávat, je totiž jasné, že za pár dní vyvede další pitomost.

 

Z pohledu zlobivého dítěte napsal Roman Golda:
My jakož zlobivé děti v retro stylu jsme měli za úkol předvádět to, čemuž by se měly normální děti vyvarovat, aby neskončily v „pekle“.
To pro nás ovšem nebyl vůbec žádný problém, takže jsme se do role zlobivých dětí vžili bez problémů. 🙂 Byl to pro nás uvolňující den plný zábavy a dělali jsme takovou uvolněnější atmosféru na rozdíl od čertů. Hry pro nás byly obzvláště zábavné hlavně Marek Mičkal a jeho jahodový jogurt na hlavě nás pobavil asi nejvíce. Bylo to záživné a uvolněné dopoledne zakončené pizzou a zdobením stromečku. Klidně bych si to zopakoval. Děkuji všem, kteří se na této „epické“ akci podíleli.

 

 

 

Sdílet: