Na počátku měsíce zavítala do školy Česká školní inspekce, jejíž zástupci kontrolovali práci v naší škole. 3. října pozvala p. uč. Hladká čtvrťáky k sobě na zahradu, aby zde po sportovním odpoledni také opekli špekáčky.

Zástupci osmi středních škol z Valašského Meziříčí, Rožnova p. R. a Frenštátu zavítali na setkání s deváťáky a jejich rodiči dne 8. října. Podali jim základní informace o svých školách a oborech, které budou příští školní rok otevírat. Odpověděli také na jejich dotazy.

10. října se družstvo chlapců 5. – 7. třídy zúčastnilo okrskového kola v malé kopané v Rožnově. Soutěžilo 10 družstev a naši kluci obsadili 3. místo v základní skupině.

17. října se družstvo chlapců 8. – 9. třídy zúčastnilo okrskového kola v malé kopané. Hrálo se na hřišti FC Rožnov p. R. Ve své skupině byli naši chlapci první. V zápase o postup do finále a tím pádem i do okresního kola prohráli až po velkém boji se ZŠ Zubří na penalty. Nakonec skončili na pěkném 4. místě celkového pořadí.

V pátek 18. října se družstvo chlapců 6. – 9. třídy zúčastnilo 1. kola Coca Cola Cupu v Růžďce. Skončili na 2. místě, což byl úspěch.

Druháci zahájili práci na celoročním projektu Roční období a vyzdobili sklenice , do nichž umístili dary přírody. Poté jimi vyzdobili parapety školy. Projektový den s názvem Jablíčkový den absolvovali prvňáčci. Přišli oblečeni do jablíčkových barev, soutěžili o nejhezčí přinesené jablíčko. S jablky souvisela všechna denní práce a vyvrcholením byly pochoutky z jablíček.

15. října se na besedě v knihovně s rožnovskou knihovnicí vystřídali prvňáci a osmáci. Malí se bavili o pohádkách a osmáci poznávali, jak efektivně číst.

Do mateřské školky za divadlem zamířili prvňáci 31. října na divadelní představení pohádky H. Ch. Andersena O Malence.

 

 

Sdílet: