V úterý 11. 2. 2014 jsem se svými spolužáky navštívila knihovnu ve Vidči. Paní knihovnice si pro nás připravila naučné povídání o kočkách. Pak nám kladla záludné otázky, na které jsme odpovídali ve skupinkách. Každá skupinka si zvolila svého recitátora. Nejlepší byl odměněn bouřlivým potleskem. Už se těším na další návštěvu knihovny.

Nelinka Gerlová, 2. třída

 

…..Paní knihovnice nám rozdala básničku „Čtyři černé kočky“. Potom jsme si také mohli půjčit knížky. Já jsem si knížku nepůjčila, protože nejsem členem knihovny. Ale teď už brzy budu. Ráda čtu a moc se těším.

Elenka Bukovjanová, 2. třída

 

…..S paní knihovnicí z Rožnova jsme si povídali o kočkách. Recitovali jsme básničky. Nakonec jsme se dívali na pohádku.

Martinka Hajná, 2. třída

 

V úterý 11. února jsme šli druhou vyučovací hodinu do knihovny. Přivítaly nás paní knihovnice a dávaly nám hádanky. Potom jsme se dívali na pohádku o koťátkách. Po pohádce jsme si prohlíželi knížky a některé jsme si mohli půjčit i domů.

Jonášek Kapoun, 2. třída

 

V úterý jsme šli se spolužáky a paní učitelkou do knihovny. Povídali jsme si o kočce. Ve skupinkách jsme si předváděli, co dělají kočky. Já jsem předváděl, jak si kočka olizuje ťapku. Bylo to zajímavé. A nakonec jsme se podívali na pohádku.

Radeček Drda, 2. třída

 

…..Byli jsme rozděleni do skupin, dostali jsme čísla a paní knihovnice nám přečetla básničku. Celou dobu jsme se bavili o kočkách. Nakonec jsme si půjčili knížky domů.

Nikolka Dobešová, 2. třída

 

…..Když jsme přišli do knihovny, čekala nás tam paní knihovnice z Rožnova. Když jsme se utišili a sedli, začala nám vyprávět o čtyřech kočkách….

Verunka Zetochová, 2. třída

 

…..Moc se nám tam líbilo. Půjčila jsem si hezkou knížku. Paní knihovnice nám rozdala čísla a podle nich jsme předváděli zvířátka.

Baruška Švajdová, 2. třída

 

…..Zaujala mě tam kniha Kouzla a magie, tak jsem si ji půjčila domů. Už v družině jsem se podle ní naučila kouzlo s kelímkem a desetikorunou. A kde je ta knihovna? Přece u nás ve Vidči. Tak přijeďte! Těšíme se na vás!

Adélka Bařinová, 2. třída

 

…..Bylo to super! Povídali jsme si o kočkách, předváděli jsme kočky a zpívali. Kéž bychom tam šli zase někdy znovu!

Adélka Bajzová, 2. třída

 

…..Potom měla následovat pohádka o Třech kočkách. Protože se ale sekal počítač, k promítání nedošlo. Proto bylo možno si zapůjčit knihy a vzít si je na čtení domů.

Ivanka Hutyrová, 2. třída

 

…..Byli jsme rozděleni do čtyřech skupin. Povídali jsme si o kočkách. Četli jsme si o kočkách básničku. Naše skupina pojmenovala kočku Špegy. Potom jsme si půjčili knížky a časopisy domů.

Vojta Pavlíček, 2. třída

 

 

 

Sdílet: