Výuka byla v tomto měsíci o něco kratší, protože děti si užívaly i týden jarních prázdnin. Taktéž pozorovaly neobvyklý úkaz na obloze, kdy měsíc z více než 70% zakryl sluneční kotouč a zešeřilo se i v učebnách školy.

 

16. 3. odcestovali do divadla v Novém Jičíně prvňáčci a druháčci a viděli známou pohádku O princezně se zlatou hvězdou. 1. třída 20. března navštívila místní knihovnu, kde jim knihovnice přiblížila knihy k tématu „Cestujeme kolem světa“.

 

Sportovci z jednotlivých tříd reprezentovali školu v okrskových kolech sportovních soutěží: 23. března chlapci z 8. a 9. třídy ve volejbale, 24. 3. dívky z 8. a 9. třídy ve volejbale a 25. 3. dívky z 6. a 7. třídy v basketbale. Nejlépe si na turnaji v Horní Bečvě vedli ve volejbale starší chlapci, kteří skončili druzí a postoupili do okresního kola.

 

24. března zavítalo 6 čtvrťáků se svou p. učitelkou Smílkovou do Kojeneckého ústavu ve Valašském Meziříčí. Pohráli si s dětmi, ale zejména jim předali svůj dar = výtěžek ze svého bazárku.

 

V pátek 27. a v sobotu28. března proběhlo soustředění členů souboru Valašenka na Soláni, kde se jim věnovaly jejich vedoucí P. Smílková , I. Mandulová, K. Juříčková a M. Bařinová.

 

V rámci programu Comenius se týdenního soustředění zúčastnili učitelé L. Ludvigh a M. Basel.

 

 

Sdílet: