V pondělí 1.června 2015 na Den dětí jsme jeli na výlet do Ostravy. Nejdříve jsme se jeli podívat na Černou louku na výstavu zvanou MINI UNI. Byly tam ručně dělané lodě, zámky nebo třeba zmenšená Eifelova věž a pyramida.

Pak jsme šli procházkou na Slezkoostravský hrad, kde jsme si prohledli nádvoří hradu, viděli jsme Bílou paní a zazvonili jsme si zvonečkem přání. Byla tam také výstava čertů a čarodějnic. Na hradě jsme si mohli něco koupit a já si dovezla minci.

Třetím místem, které jsme společně se 4. třídou navštívili, byl Svět techniky ve Vítkovicích. Byl velmi zajímavý. Ve světě přírody jsme jezdili na kolech a také jsme byli v 3D kině. Ve světě civilizace se třídil odpad. Moc jsem si to užila a chtěla bych tam jet znovu s maminkou a tatínkem.

Nikola Dobešová – 3. třída

 

Spolu se 3. třídou jsme jeli na výlet do Ostravy. Jako první jsme navštívili Mini uni. Měli jsme možnost si vyfotografovat a podívat se na zmenšené paláce, pyramidy, hrady, letiště – známé po celém světě. Nejvíce se mi líbila pyramida a Eiffelova věž.

Dále jsme šli na Slezskoostravský hrad. Byla tam výstava čertů a čarodějnic.  Mohli jsme si tam zakoupit hezký suvenýr.

Na závěr jsme navštívili Svět techniky. Ten je rozdělen do 3 částí – civilizace, věda a příroda. V civilizaci jsme se například dozvěděli, jak žijí lidé v jiných zemích. Ve světě přírody jsme měli možnost pozorovat koloběh vody atd. Domů jsem přivezla všem malý suvenýr. Výlet se mi moc líbil.

Tereza  Cábová, 4. třída

 

 

 

Sdílet: