Cvičení v přírodě  29. 9. 2015, 1. a 2. třída

 

Žáčci 1. a 2. třídy se sešli ráno v 7. 45 hod. stejně jako jejich starší kamarádi z vyšších tříd a zúčastnili se nástupu a společného zahájení cvičení venku před školou. Poté se odešli do třídy rozdělit do  4 smíšených družstev.

 

Jako 1. úkol dostalo každé družstvo zvolit si vedoucího, vymyslet název pro celou skupinku a samozřejmě složit veršovaný pokřik, aby si mohli při soutěžích navzájem fandit.

  1. družstvo:  Žraloci – „Dneska máme super den, spolu si to užijem!“
  2. družstvo:  Bílí vlci–  „Bílí vlci vyhrajou, všechny družstva prohrajou!“
  3. družstvo: Modré kočky – „Kočky, myši do boje, vyhrajeme všechny boje!“
  4. družstvo: Divoké kočky– „Držíme se pospolu a pijeme kofolu!“

 

Potom jsme se odebrali do tělocvičny, kde si paní učitelky připravily spoustu soutěží, děti si vyzkoušely svou hbitost, obratnost a rychlost, ale také postřeh a smysl pro týmovou spolupráci:

– hod na cíl, běh s míčkem, slalom s míčem, přenášení míčku na létajícím talíři, bowling na pet.  lahve, hledání rozdílů na obrazcích, ale i ošetření zraněné ruky či nohy.

 

Nakonec v tělocvičně proběhlo vyhlášení.

  1. místo        Bílí vlci
  2. místo        Žraloci a Divoké kočky společně
  3. místo        Modré kočky

A následovala sladká odměna!!!!

 

Potom jsme se vydali na pochod přes Zuberák na hřiště do Stříteže, cestou jsme poznávali stromy, rostliny  a orientovali se v terénu a blízkém okolí naší obce.  Ve Stříteži si ještě děti  vyzkoušely  1. pomoc na figuríně a pak je  čekal řízek, na který se už všichni velmi těšili, protože jim cestou vyhládlo. A pak nás čekala jen zpáteční cesta do Vidče.

 

Za 1. a 2. třídu Mgr. Slámová a Mgr. Plesníková

 

 

 

Sdílet: