Druhá velká sportovní akce během jednoho týdne čekala žáky naší školy. Po školní olympiádě ve Vidči proběhla 23. a 24. 6. 2016 již VII. Rožnovská olympiáda, které se zúčastnilo téměř 1 300 dětí z okolí Rožnova, ale i týmy z Polska, Slovenska a Maďarska a žáci tak mohli poměřit síly v řadě disciplín v obrovské konkurenci.
Velkých úspěchů dosáhly především dívky z 1. stupně, když si hned 1. den odnesly z atletiky 5 medailí. 
Sofie Fůsková získala 1. místo ve skoku do dálky, Adélka Ondřejová 1. místo v běhu na 
50 metrů a 2. místo ve skoku do dálky. Barča Kovářová poté ovládla obě své disciplíny a získala 2 zlaté medaile jak za skok do dálky, tak za běh na 50 metrů.
Na druhém stupni se blýsknul Tomáš Cáb, který získal bronzovou medaili za hod míčkem. Na atletice naši školu reprezentovalo 31 sportovců. Všichni podali skvělé výkony, kterými výtečně prezentovali sebe samy i naši školu.
Druhý den probíhaly týmové soutěže, kde jsme vytvořili z 29 žáků 2 týmy chlapců na malou kopanou (1. a 2. stupeň) a jeden tým dívek z 1. stupně na vybíjenou. Děvčata se svými výkony prodraly až do závěrečných bojů o umístění a obsadily krásné 6. místo ze 13-cti týmů.
Na malé kopané žáci 1. stupně hráli velmi pohledný fotbal a ve skupině nenašli žádného soupeře, který by je dokázal přehrát. Nicméně dva zápasy gólově nevyšly podle představ, když se kluci tlačili do útoku, ale soupeř dával branky. Výsledkem bylo 4. (bohužel) nepostupové místo v sedmičlenné skupině. Předvedená hra ovšem byla větší úspěch, než kdejaká medaile.
Tým z 2. stupně odehrál 5 vyrovnáných zápasů. Kluci předváděli dobrou týmovou hru a hráli přesně to, co si před každým zápasem řekli. Především záverečné zápasy, kde dokázali porazit i tým ze Sloveska, který se prezentoval skvělou hrou skončili na 3. místě ve skupině. V boji o 5. místo pak narazili na tým z Maďarska. Celý zápas byli naši kluci lepší a po zásluze vyhráli.
Všem sportovcům gratuluji k úžasným výkonům, týmovému pojetí po celou dobu olympiády a děkuji za skvělou reprezentaci školy. 
 
Mgr. Martin Basel a Mgr. Ladislav Ludvigh
 

 

 

 

Sdílet: