Poslední měsíc školního roku 2015/2016 naplnila nejen intenzívní školní práce, ale i významná ocenění, která zástupci školy přebírali v Praze. 24. června převzala paní učitelka Hladká Cenu Ď (Ď = děkuji) na Nové scéně Národního divadla za dlouholetou spolupráci v oblasti charity, kdy děti ze 3. nebo 4. třídy uspořádají jarmark a výtěžek z něj věnují meziříčskému kojeneckému ústavu. Pro další cenu si do Prahy 28. 6 jel pan učitel Basel se žáky Tomášem Krausem ze 3. třídy a Denisou Dobešovou ze 7. třídy. Naše škola totiž obsadila 2. místo v celostátní soutěži Olympijský víceboj, která je spojena i s dotací 30 000 Kč na nákup sportovních potřeb.

Samozřejmě, že se jezdilo i na výlety. Páťáci a šesťáci navštívili Hornické muzeum a Archív města Ostravy, sedmáci poznávali na dvoudenním výletě Prahu a osmáci s deváťáky strávili tři dni v Jeseníkách. Nezapomenutelný indiánský týden zažili čtvrťáci ve škole v přírodě.

Svět se těší na olympiádu v Riu a naši sportovci zase soutěžili 21. června při Videčské olympiádě a 23. a 24. června na Rožnovské letní olympiádě.

Prvňáci s druháky si zajeli 1. 6. na představení tanečního oboru ZUŠ v Rožnově. Prvňáci byli 13. června v knihovně pasováni na čtenáře.

Opět nás 28. června navštívili členové skupiny Seiferos se svými svěřenci: dravci a sovami. Společného setkání všech žáků využila i paní učitelka Hladká k ocenění nejlepších sběračů víček a starého papíru. 18. 6. ho u obecního úřadu bylo nasbíráno neuvěřitelných 13 278 kilogramů.

Konec roku si užívali i deváťáci, kteří jako tradičně hráli volejbal s pracovníky školy, zorganizovali si „polední zvonění“ i závěr školního roku spojený s předáváním vysvědčení na obecním úřadě.

Žáci ostatních tříd dostali svá vysvědčení už předtím od svých třídních učitelů a většinou se radovali, protože prospělo všech 187 žáků školy a dokonce 137 z nich s vyznamenáním. Navíc 151 z nich obdrželo pochvalu, např. za práci ve Valašence, reprezentaci školy s soutěžích, pomoc spolužákům …

Hezké léto, prázdniny a radostné dovolené všem!

 

 

Sdílet: