Přestože se běžně traduje „Březen, za kamna vlezem“, určitě neplatí tato pranostika pro videčskou školu. Nás naopak první jarní sluneční paprsky motivovaly ke spoustě aktivit.

 

V březnu zahájili žáci 3. a 4. třídy plavecký výcvik v rožnovském bazénu.

 

Naši žáci také častokrát zavítali do místní knihovny, kde je zkušená paní knihovnice provedla vždy nějakým zajímavým vzdělávacím programem. V průběhu března se v knihovně prostřídali žáci 1., 3., 5., 6. a 7. ročníku.

 

3. března vyjeli do rožnovského kina sedmáci, aby se zúčastnili přednášky o Vietnamu.

 

Zajímavou akci zorganizovali na 8. března paní učitelka Kovářová a pan učitel Basel pro žáky 8. a 9. ročníku. Navštívili krajské město Zlín, kde poznali historii obuvnictví v Baťově muzeu a ve filmových ateliérech se pokoušeli vytvořit animovaný film.

 

10. března zavítali žáci 1. – 4. ročníku do Valašského Meziříčí na divadelní představení Šípková Růženka, v němž zazněly i krásné písničky. Divadlo se setkalo s jednoznačně kladnými ohlasy našich dětí.

 

13. března se páťáci a šesťáci dozvěděli něco o Sicílii.

 

14. března absolvovali naši prvňáčci preventivní program Veselé zoubky, který pro ně připravila Drogerie dm. Zábavnou formou se děti dozvěděly spoustu informací o samotných zubech a také o péči o ně. Snad tato akce přispěje u našich dětí k větší pečlivosti v čištění jejich zoubků!

 

14. března proběhlo okrskové kolo ve volejbalu dívek 8. a 9. tříd na ZŠ Horní Bečva. Přestože naše reprezentantky nepostoupily do semifinále, odnesly si z turnaje určitě spoustu zkušeností.

 

16. března byli ve vsetínské knihovně oceněni Filip Dobeš (6. roč.) 1. místem a Barbora Juříčková (6. roč.) 3. místem v okresním kole literární soutěže O poklad strýca Juráša.

 

20. března reprezentoval videčskou školu Michael Dejmek z  9. ročníku v krajském kole Dějepisné olympiády v Kroměříži. Ve velmi vyrovnaném vědomostním souboji obsadil krásné 9. místo. Michael Dejmek a Radek Sušeň (oba z 9. roč.) statečně bojovali 21. března v krajském kole Matematické olympiády ve Zlíně. Nestali se sice úspěšnými řešiteli, ale účast v krajském kole je určitě sama o sobě velkým úspěchem. 22. března proběhlo v Uherském Hradišti krajské kolo Zeměpisné olympiády, v němž se Jakub Němec (7. roč.) umístil na 5. a Hynek Kraus (6. roč.) na 8. pozici. Všem našim „olympionikům“ gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

 

27. března se uskutečnila pro prvňáčky beseda v knihovně s názvem Cestování kolem světa. Naši nejmenší se dozvěděli spoustu zajímavostí o Austrálii a zároveň se učili aktivně vyhledávat informace z obrázkových atlasů.

 

V březnu se po několika letech zúčastnili naši žáci okrskového kola v basketbale. 4. místo jim může být dobrou motivací do budoucna.

 

28. března se konal na umělé trávě v Zubří turnaj v malé kopané McDonald´s Cup 2017. Tým naší školy sestavený z žáků 4. a 5. ročníku obsadil 4. místo. O den později, 29. března, se taktéž v Zubří konal turnaj v malé kopané tentokrát pro žáky 1. – 3. třídy, kteří vybojovali celkově pěkné 3. místo.

 

29. března se děti z 1. třídy zúčastnily v Zubří turnaje v miniházené. Přestože tato akce byla pro děti premiérou, zvládli celou situaci perfektně a zaslouží si pochvalu za své brankářské výkony i počet nastřílených gólů.

 

29. března děvčata Lilee Parks a Anetka Randusová (obě z 3. roč.) recitovaly v okresním kole Recitační soutěže v ZUŠ v Rožnově pod Radhoštěm. Vysloužily si čestné uznání.

 

31. března vyjeli žáci 1. – 4. ročníku do Nového Jičína, kde v tamějším divadle zhlédli muzikálové představení Ferda Mravenec v podání herců z Českého Těšína.

 

 

Sdílet: