Leden je v koloběhu školního života tradičně měsícem, kdy se uzavírají známky a žáci si na jeho konci odnášejí vystavený účet v podobě vysvědčení za první pololetí. Kromě toho se ale uskutečnily i mnohé další aktivity.

 

Žáčci 1. a 2. třídy jezdili bruslit na Zimní stadion do Rožnova pod Radhoštěm.

 

5. ledna navštívili předškoláci z místní mateřské školky první třídu paní učitelky Hladké a zažili ukázkovou hodinu. Měli tak možnost udělat si reálnou představu o tom, co všechno se ve škole vlastně mohou naučit.

 

10. a 11. ledna proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce. V kategorii 6. a 7. třídy obsadily první tři pozice sedmačky: Magdaléna Hýžová (1. místo), Kristýna Mandulová (2. místo) a Karolína Jasná (3. místo). V kategorii 8. a 9. třídy zabodovali pouze deváťáci: Kateřina Fryšarová (1. místo), Michal Kočíb (2. místo) a Daniel Němec (3. místo). Magda Hýžová a Katka Fryšarová budou školu reprezentovat dále v únorovém okresním kole této olympiády.

 

17. ledna zavítali žáci 1. třídy do videčské MŠ, aby tam zhlédli představení divadla Maringotka.

 

23. ledna byli čtvrťáci besedovat v místní knihovně na téma „Nebezpečí na síti“.

 

30. ledna se vítězka školního kola olympiády v českém jazyce, Kateřina Fryšarová (9. roč.), zúčastnila na ZŠ Videčská v Rožnově pod Radhoštěm okresního kola a zadařilo se jí natolik, že vybojovala pro naši školu krásné 1. místo. Kačce gratulujeme, děkujeme za vzornou reprezentaci školy a přejeme úspěch i v krajském kole češtinářské olympiády!

 

Taktéž 30. ledna se konalo v Městské knihovně v Rožnově p. R. slavnostní vyhlášení literární soutěže „O poklad strýca Juráša“. Svými literárními texty oslnili porotu i někteří žáci videčské školy. Za první stupeň se na 1. místě umístila Julie Cábová (4. třída) v kategorii komiks. Za druhý stupeň získaly 2. místo v kategorii poezie Renáta Jaskulová a Barbora Kovářová (obě ze 7. třídy) a se svým samostatným prozaickým počinem uspěla i Kateřina Fryšarová (9. třída), rovněž na 2. místě.

 

31. ledna proběhlo kromě předávání výpisu vysvědčení také školní kolo recitační soutěže, kterému tradičně předcházela kola třídní. V 0. kategorii (1. třída) pěkně recitovali Petr Divín a Michal Vaculín,  v 1. kategorii (2. – 3. třída) Jakub Goláň a Tereza Minarčíková, v 2. kategorii (4. – 5. třída) Aneta Randusová a Lilee Parks. Všichni jmenovaní předvedou své recitátorské umění v okrskovém kole.

 

 

Sdílet: