V září jsme se s žáky 8.ročníku rozhodli, že se zapojíme do zeměpisné vědomostní soutěže Eurorebus. Jedná se o celorepublikovou soutěž, jejíž první cenou je možnost vyhrát účast na Expedici Eurorebus (zájezd do jedné z evropských zemí).

V prvním pololetí plnili osmáci úkoly prostřednictvím internetu. V jednotlivých elektronických kolech získávali body, jejichž dosažený souhrnný součet rozhodl o tom, že postoupili do krajského kola konaného 28.dubna v Olomouci na Přírodovědecké fakultě.

Do tohoto kola byli vybráni tři zástupci třídy, a to Hynek Kraus, Filip Dobeš a Magda Hýžová. A protože se toto kolo konalo v neděli, jeli jsme do Olomouce i s „fanklubem“ ….

Množství bodů dosažené ve vědomostním testu, který všichni tři vyplňovali společně, rozhodl o jejich dalším možném postupu do celostátního kola. Bohužel dětem postupové místo uniklo o jediný bod, což byla samozřejmě velká škoda. Zklamání ale velmi brzy nahradilo odhodlání. Příští rok do toho určitě půjdeme znovu… A uvidíme, třeba nám to vyjde… 😊

Šárka Pavlíčková

Sdílet: