Závěr školního roku bývá pro deváťáky vždycky tak trošku už mimo realitu, většinou na začátku dubna udělají přijímací zkoušky, střední školy je přijmou do svých řad, no a pak už začne opravdové čekání na „závěrečný den“. Vždycky je dostatek času na přípravu programu posledního dne a pozvání těch, kteří jsou na listině hostů…

Jenže tak to bývá běžně. Všichni vědí, že letošní školní rok běžně nekončil, COVID nám s ním trošku zamíchal. Milým překvapením bylo to, že po obnovení možnosti výuky v rámci přípravy k přijímacím zkouškám přišlo do školy 23 z 25 deváťáků, a mně i paní učitelce Cábové se hned zdál „koronový“ život lepší, zase jsme měly děti ve škole – matika a čeština byly opět naživo, nejen přes počítačovou obrazovku.  Stejný pocit zažívaly i učitelky a učitelé 1. stupně naší školy.

O to horší to pro naši základku bylo, když jsme věděli, že 29. června 2020 nás čeká den poslední – odejdou kámoši na druhou, organizátoři skvělých akcí, vítězi různých soutěží a olympiád, prostě „SUPER DĚCKA“ z devítky školního roku 2019/2020. A tak nám v průběhu dopoledne určitě ukáplo pár slz, třídní učitelka Šárka Pavlíčková bravurně předala závěrečná vysvědčení a pak už se naši – teď už bývalí žáci – vydali svou novou cestou. Na té jim všichni přejeme, ať se jim se štěstím daří. V životě totiž neexistuje žádná generální zkouška, jede se vždycky naživo. Věřím, že ukáží to nejlepší, co v nich je. Měla jsem tu čest učit je pět let matiku a nezbývá než říct „díky“… Vám deváťákům, ale i vašim rodičům.

Za veškerou práci v tomto školním roce děkuji všem učitelkám, učitelům, vychovatelkám a správním zaměstnancům…

Budoucím prvňáčkům posílám vzkaz: „Těšíme se na vás…“ Čeká vás určitě hodně náročná změna, ale věřím, že ji zvládnete.

Všichni se sejdeme v úterý 1. září 2020 (podrobnosti sledujte na našich stránkách www.zsvidce.cz ). I když jsme si v poslední době zvykli na vyučování přes „obrazovku počítače“, pevně doufám, že tentokrát živě v naší škole a v našich třídách. V novém školním roce nám přijde popřát tradičně i pan starosta Mgr. Pavel Drda a paní místostarostka Milena Dudová.

Mgr. Eva Mandulová

Sdílet: