Dne 24. května 2023 uspořádala Městská policie Rožnov pod Radhoštěm pro žáky 7. tříd z Rožnova pod Radhoštěm a bližšího okolí závod smíšených hlídek ve všestrannosti. Jako již tradičně i naši sedmáci, tentokrát ve složení Eva Bahnerová, Veronika Jurčová, Robert Křenek a Nikolas Valčík se tohoto nelehkého závodu zúčastnili a poměřili své síly, znalosti, dovednosti a výdrž se svými vrstevníky z okolí.

Jak vnímali závod jeho účastníci? Níže si můžeme přečíst dojmy ze závodu od Evy Bahnerové, Roberta Křenka a Veroniky Jurčové.

Závod byl super, nejvíce mě bavila střelba z /airsoftové/ pistole. Potom jsme vybíhali dlouhé schody na skokanských můstcích. To bylo opravdu náročné. Celou dobu jsme plnili různé úkoly jak fyzické, tak i na přemýšlení. Kupříkladu: jízda zručnosti na kole znalost dopravních předpisů, střelba k luku a airsoftové pistole, hod granátem na cíl, skok přes řeku s lanen a další. Celý závod byl hodně náročný.

Eva Bahnerová, Robert Křenek

V areálu Na Bučiskách se opět konal závod všestrannosti pro žáky sedmých tříd z okolí Rožnova pořádaný Městskou policií Rožnov pod Radhoštěm. Týmy tvořili vždy 2 dívky a 2 chlapci. Z naší školy byli vybráni na reprezentaci Eva Bahnerová, Veronika Jurčová, Robert Křenek a Nikolas Valčík. Celkově závodníci běželi trasu cca 5 kilometrů náročným terénem, který prolínaly různé stanoviště – střelba z airsoftové pistole, hod granátem, jízda zručnosti na kole, překonávání různých přírodních překážek, orientace v terénu pomocí mapy a buzoly a praktické využití zdravovědy.

Veronika Jurčová

Tento velice náročný závod naši žáci absolvovali v dobrém čase – „pod hodinu“ a ve velké konkurenci ostatních hlídek se umístili na 7. místě.
Našim žákům děkujeme za reprezentaci školy a přejeme jim mnoho dalších sportovních úspěchů.



Sdílet: