Pátek 29. září 2023 se pro žáky naší základní školy nesl v duchu třídních exkurzí. Žáci prvního stupně poznávali okolí našich domovů, jejich starší spolužáci z druhého stupně se vydali o kousek dále objevovat krásy naší Moravy.

Jako cíl exkurze žáků 8. třídy byla zvolena moravská metropole Brno. Zde bylo naším cílem poznávání naší minulosti, poznávání moderní kultury současného Brna a nemohlo chybět ani sportovní vybití.

V Moravském zemském muzeu jsme společně s našimi Zlaťáky navštívili expozici Zaniklý život na Moravě aneb Mořem i souší pravěké Moravy, ve které nám paní lektorka představila, jak probíhal vývoj života v jednotlivých geologických érách na území dnešní Moravy.
Po absolvování této části exkurze jsme se vydali do víru velkoměsta a rozchodu v místní nákupní galerii. Žáci tento čas využili k posilnění před další částí exkurze a nákupu jiných potřebných nezbytností.

Na závěr naší exkurze byla naplánovaná návštěva Jump Areny Brno. V této sportovní aréně plné trampolín naši žáci při intenzivním skákání a jiných atrakcích vybili poslední zbytky energie.
Po zrychleném přesunu brněnskou šalinou jsme nasedli na vlak, který nás následně odvezl k našim domovům.

Doufám, že se exkurze vydařila a naši Zlaťáci si ji užili.

Michal Modrlák
třídní učitel 8. třídy



Sdílet: