V pátek 1. prosince se žáci 1. a 2. třídy vydali do Valašského Meziříčí, kde byl pro ně připraven bohatý vánoční program.

Nejprve na ně čekalo divadelní představení Šli pastýři do Betléma, kde si také společně zazpívali známé koledy. Na nádvoří zámku Žerotínů si děti prohlédly krásně ozdobené vánoční stromečky a dřevěný betlém.

Poté jsme se vydali do zámku Kinských, kde jsme se zúčastnili lektorského programu Ptáci na krmítku. Zde se děti dozvěděly, se kterými druhy ptáků se mohou setkat na krmítku, čím je do krmítka nalákat a čeho se při přikrmování naopak vyvarovat. Vyrobily si také jednoduché krmítko pro ptáčky, které si odnesly domů.

Poslední zastávkou byl program Vánoce na Valašsku. Děti se seznámily s oslavami Vánoc v dobách jejich prababiček a v rámci dílen na ně čekala výroba vánočního perníku, který se dříve na Valašsku vyráběl. Tento perník nebyl k jídlu, ale na ozdobu. Každé z dětí si vyzkoušelo výrobu takového perníku a doma určitě udělaly tímto perníčkem obdarovaným velkou radost.

Tato akce se dětem velmi líbila a naladila děti na vánoční čas.

Za 1. a 2. třídu Pavla Smílková a Vladislava Slámová



Sdílet: