Během měsíce ledna proběhla téměř ve všech třídách naší školy třídní kola recitační soutěže. Z těchto třídních klání pak byli vybráni ti nejlepší recitátoři, aby změřili síly se svými konkurenty v kole školním.

To se konalo ve čtvrtek 1. února 2024. Za podpory a potlesku spolužáků předvedli naši malí a mladí umělci moc pěkné výkony v přednesu, takže porota ve složení prvostupňových učitelů neměla vůbec jednoduchý úkol rozhodnout o třech nejlepších recitátorech v jednotlivých kategoriích.

Na pomyslnou bednu vítězů se nakonec v 0. kategorii, což je 1. ročník, postavili Šimon Randus (1. místo), Amálie Kovářová (2. místo) a Justýna Juříčková s Ludmilou Ryboňovou (obě 3. místo). V I. kategorii – 2. a 3. ročník porotu zaujali Kateřina Vaculínová (3. třída, 1. místo), Ema Jakubíková (2. třída, 2. místo) a dvojčata Johana a Marie Faksovy (2. třída, obě 3. místo). V kategorii II., tedy 4. a 5. ročník, zazářili Štěpán Randus (5. třída, 1. místo), Jakub Kramoliš (4. třída, 2. místo) a Dominika Ryboňová (5. třída, 3. místo). III. kategorii reprezentovali žáci 6. a 7. ročníku a přední pozice si „vyrecitovali“ Nicol Obroučková (7. třída, 1. místo), Nikola Horáková (7. třída, 2. místo) a Šimon Pisárik (6. třída, 3. místo).

Tímto gratulujeme úspěšným recitátorům a všem zúčastněným děkujeme za nadšení, s nímž do celé akce šli, a odvahu vystoupit před publikem.

Recitátoři, kteří obsadili první a druhá místa ve své kategorii, budou videčskou školu reprezentovat v okrskovém kole, které se uskuteční 29. února 2024 v Rožnově pod Radhoštěm. Držme jim tedy palce!

kolektiv učitelů 1. stupně,
Mgr. Alena Cábová, Mgr. Monika Hylsová
(organizátoři soutěže)



Sdílet: