Dne 12. dubna jsme s naší školou navštívili Janíkovu stodolu, kde studenti rožnovského gymnázia hráli balady Karla Jaromíra Erbena. Celé představení se nám líbilo, bylo velice povedené. Moc se nám líbila použitá hudba, kostýmy a světla. Viděli jsme několik balad – Vodníka, Svatební košili, Vrbu, Kytici, Polednici, Zlatý kolovrat a Štědrý den. Nejvíce se nám líbil Vodník a Svatební košile. Po skončení divadla jsme šli v Rožnově a náměstí na zmrzlinu, a pak pěšky přes Hradisko zpět do Vidče.

Elen Mikulenková, Nikola Horáková, Adéla Sváčková – 7. třída

Dne 12.4. se zúčastnily třídy 6., 7., 8., divadla v Janíkově stodole v Rožnově pod Radhoštěm. Když jsme se usadili, přišel pán ze zákulisí a řekl úvodní slovo. První byla balada Kytice, poté následoval Vodník, Polednice a méně známé balady. Divadlo bylo nejlepší, na kterém jsme kdy byli. Po divadle následoval 30minutový rozchod na rožnovském náměstí. Sedmá a osmá třída šli pěšky do školy a my jsme jeli autobusem. Bylo to super, děkujeme!

Aneta Mácová, Barbora Šrámková, Matyáš Jurča – 6. třída

V tento den, 12. 4. 2024, proběhlo v Janíkově stodole v Rožnově pod Radhoštěm představení Kytice. Představení bylo spíše pro starší děti, takže tam jela 6., 7. a 8. třída. Divadlo hráli studenti z rožnovského gymnázia. Moc se nám líbilo, jak to měli provedené, hezké kulisy, hudba. Obdivujeme, jak se naučili text nazpaměť.

Tereza Minarčíková, Anežka Špaková – 8. třída

Monika Hylsová



Sdílet: