Také vánoční měsíc byl v Základní škole Vidče pestrý na různé události a aktivity:

 

1. prosince ukončili bruslení na Zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm naši prvňáčci a druháčci.

 

2. prosince besedovali ve videčské knihovně žáci 1. a 3. třídy, 2. třída se vypravila do knihovny 7. prosince.

 

5. prosince zavítal pod patronátem žáků 9. ročníku do školy Mikuláš. Za doprovodu andělů a čertů navštívil všechny děti jak základní, tak mateřské školy.

 

6. prosince navštívili předškoláci z MŠ Vidče děti z 1. třídy.  Měli  tak možnost se přesvědčit, co už jejich o něco málo starší vrstevníci umí a také se seznámili s prostředím, kam budou od září příštího školního roku pravidelně docházet.

 

9. prosince vyjela většina žáků druhého stupně na literárně-kulturní exkurzi do předvánoční Prahy. Měli možnost procházet nádvořími Pražského hradu, z Hradu pak směřovaly jejich kroky na Staroměstské náměstí a proslulé vánoční trhy. Dalším bodem programu byla prohlídka prostor Národního divadla s průvodcem. Poté následovalo osobní volno, které každý využil po svém. V podvečerních hodinách proběhl přesun metrem do Kongresového centra, kde děti zhlédly muzikál Ať žijí duchové. I přes náročný program celého zájezdu byli žáci spokojeni a už se těší na další podobnou akci.

 

15. prosince se žáci 8. ročníku v rámci dějepisného vzdělávacího programu zúčastnili celodenní výpravy za historií habsburské Vídně. Pod vedením průvodce PhDr. Pavla Kočího navštívili spoustu památek, o nichž získali i odborné informace. Nechyběla ani návštěva světoznámých vánočních trhů před Novoměstskou radnicí.

 

15. prosince uspořádali žáci 3. třídy s paní učitelkou Hladkou a ve spolupráci s rodiči svůj první Vánoční jarmark. Od 8 do 12 hodin děti prodávaly své výrobky, jídlo, sladkosti, vánoční dekorace a další drobnosti. Jarmark měl také charitativní podtext, protože část jeho výtěžku poputuje do zlínské ZOO na sponzorství novorozené žirafí samičky Tary.

 

16. prosince přispěla k vánoční náladě svým vystoupením Jak to bylo o Vánocách. . .  v místním KD také Valašenka pod vedením paní učitelky Smílkové.

 

22. prosinceproběhly ve škole v duchu Vánoc třídnické hodiny a pak už se žáci i učitelé rozprchli užít si vánočních prázdnin v kruhu svých nejbližších.

 

06

Sdílet: