Měsíc listopad znamená v koloběhu každého školního roku čtvrtletní bilancování. Někteří žáci určitě mohou být sami se sebou spokojeni, jiní mají ještě do pololetí čas své školní výsledky vylepšit. Kromě toho se ve videčské škole sportovalo, slavil Halloween, pořádaly vědomostní olympiády, besedovalo a jezdilo za kulturou.

 

V průběhu listopadu probíhala výuka tělesné výchovy na ledě, respektive žáci 1., 2., 3. a 4. ročníku jezdili se svými třídními učitelkami bruslit na Zimní stadion do Rožnova pod Radhoštěm.

 

2. listopadu se konalo v 2. a 3. třídě projektové vyučování na téma Halloween. Šlo o připomínku tohoto svátku, děti se dozvěděly, proč se slaví, soutěžily, malovaly dýně apod.

 

Na předchozí projekt navázala 3. listopadu odpolední akce ve škole – Halloween. Žáci 6. třídy si připravili tematické odpoledne a podvečer pro prvňáčky a druháčky. Na různých stanovištích se plnily různé úkoly, po setmění se chodby školy zaplnily duchy, netopýry, dýněmi se svíčkami. Tečkou a odměnou na závěr byla pizza, na které si všichni pochutnali.

 

7. listopadu se konal na ZŠ Horní Bečva turnaj ve florbalu dívek 8. a 9. tříd. Naše reprezentantky sice skončily v pětičlenné skupině na posledním místě, ale prokázaly, že se dokáží poprat i s lepším týmem a chvílemi zkomplikovaly soupeři rozehrávku.

 

Ve dnech 7. – 11. listopadu proběhla v ČR logická olympiáda Bobřík informatiky, do níž se zapojili již druhým rokem i žáci 2. stupně ZŠ Vidče. Mohli si otestovat své logické myšlení a pokořit hranici 150 bodů, která znamená úspěšné absolvování testu. Podařilo se to 5 žákům: M. Dejmkovi, R. Sušňovi, K. Fryšarové, A. Urbanové a T. Knéblovi.

 

11. listopadu zavítaly dívky 6. a 7. třídy na turnaj ve vybíjené na ZŠ 5. května do Rožnova pod Radhoštěm, v němž se umístily na 4. místě z celkového počtu 8 týmů.

 

14. listopadu uspořádala paní učitelka V. Slámová společné třídní schůzky pro prvňáčky a jejich rodiče. Cílem tohoto setkání bylo zjistit, jak se našim nejmenším ve škole líbí a jak si zvykli na školní povinnosti. Žáčci také rodičům recitovali, lovili slabikové rybičky, poznávali písmenka se zavázanýma očima.

 

16. listopadu vyjeli žáci 3. a 4. třídy na předvánoční workshop do olomoucké svíčkárny RODAS. Děti si zde ozdobily svíčku a vyrobily vosková zvířátka z litých forem.

 

18. listopadu zavítal mezi žáky 3. a 4. třídy pan Hudek – příslušník Městské policie Rožnov pod Radhoštěm s programem „Dopravní výchova“. Besedoval s dětmi o chování a bezpečnosti v silničním provozu z pohledu chodců, cyklistů a motorových vozidel. V závěru besedy proběhl testík, který všichni úspěšně zvládli.

 

18. listopadu se konal ve škole sportovní den, kdy deváťáci připravili pro 1. – 3. třídu opičí dráhu s několika těžkými překážkami. Následně žáci 4. – 6. třídy nastoupili na turnaj ve vybíjené, závěrem se hrálo ringo v 7. – 9. ročníku.

 

21. listopadu navštívili žáci 1. a 2. ročníku valašskomeziříčský zámek Žerotínů, kde zhlédli divadelní představení Čtyřlístek v podání herců z Prahy. O pár dnů později,25. listopadu, ti samí žáci vyjeli do ZUŠ do Rožnova pod Radhoštěm na výchovný koncert.

 

22. listopadu dosáhli hoši 6. – 8. ročníku velkého úspěchu v Zašové na okresním kole v halové kopané. Naši borci si zaslouženě odvezli diplom za 1. místo. Gratulujeme!

 

24. listopadu se sešlo 12 příznivců českého jazyka z řad žáků 8. a 9. ročníku, aby prokázali své schopnosti ve školním kole olympiády právě v českém jazyce. Těsným bodovým hodnocením se na první a druhé pozici umístili K. Fryšarová a M. Dejmek. K. Fryšarová bude videčskou školu reprezentovat v únoru 2017 v okresním kole.

 

25. listopadu proběhlo v ZŠ Trojanovice přátelské utkání, kterého se zúčastnili žáci 3. – 5. třídy videčské školy. Hrála se vybíjená a florbal a hlavním posláním celé akce nebylo vítězství některého z týmů, ale radost z pohybu.

 

Průběžně od začátku školního roku úspěšně vystupuje a zároveň reprezentuje videčskou školu umělecký soubor Valašenka pod vedením paní učitelky Smílkové. Členové tohoto souboru doprovázeli vítání občánků, vystupovali pro videčské seniory, nechyběli při rozsvěcování vánočního stromu ve Vidči. 16. prosince od 17.00 hodin předvede Valašenka své předvánoční pásmo v KD ve Vidči.

 

 

Sdílet: