Tomáš Černý se vyučil kuchařem v Praze ve známém hotelu Ambassador. Své první jídlo – svůj oblíbený segedínský guláš – připravil už ve dvanácti letech. Ve svém profesním životě pak měl velké štěstí na lidi, kteří ho vedli, učili a inspirovali. Ať už jde o charismatického Vito Mollicu (první šéfkuchař Hotelu Four Seasons v Praze, který nemalým dílem přispěl k získání michelinské hvězdy pro restauraci Allegro) nebo restauratéra Riccarda Lucqueho, který mu s důvěrou svěřil vedení kuchyně v restauraci La Finestra in cucina. Z Finestry, kde Tomáš působil od prvního dne, se za sedm let stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v Praze.  

A právě tento šéfkuchař s námi vařil zeleninové lasagne, které byly vynikající. A kdo se společně s ním toto jídlo naučil? Opět sestrerské duo Elen a Ester Bukovjanovy, dále Šimon Urban, Aneta Randusová, Patricie Nerádová, Šárka Dobešová a Nicol Nováková.

Mgr. Šárka Pekařová



Sdílet: