Po roční covidové pauze se naši žáci opět pokusili zabojovat a srovnat své znalosti z anglického jazyka s ostatními dětmi okresu Vsetín.
Okresnímu kolu ale předcházelo školní kolo, které proběhlo v měsíci prosinci a lednu. Tohoto školního kola se zúčastnili žáci 7. ročníku – kategorie I.A a žáci 8. a 9. ročníku – kategorie II.A

Výsledky školního kola:
Kategorie I.A – Štěpán Cáb
Kategorie II. A – 1. David Prasličák, 2. Noel Červenka, 3. Klára Sušňová

V okresním kole nakonec naši školu 16. března reprezentovali Štěpán Cáb ze 7.třídy (25. místo) a Noel Červenka z 9.třídy (8. místo).


Oba chlapce bych chtěla velice pochválit. U Štěpána šlo hlavně o nabytí zkušeností, které může v budoucnu zúročit. Bohužel se po poslechu a porozumění textu nedostal do 3.kola, kam postoupilo pouze 11 nejlepších z kategorie a nemohl tedy ukázat své komunikační dovednosti.
Postoupit do 3.kola se ale podařilo Noelovi, který si i zde vedl velice dobře. Jeho konečné 8.místo bylo odměnou za jeho snahu a nebojácnost, s jakou k celé soutěži přistupoval.
Cizí jazyk se člověk nenaučí za měsíc, za rok. Jedná se o dlouhou cestu, kdy i po letech učení se a snažení přicházejí stále nové překážky a výzvy, které je nutno zdolávat. To, jaké maté „eso“ v rukávu, pokud se jakýmkoliv cizím jazykem domluvíte, zjistíte až později, když budete hledat práci, když budete chtít studovat nebo cestovat …..

Šárka Pavlíčková a Monika Hylsová (učitelky Aj v 7. až 9.třídě)


Sdílet: