Čas letí jako voda a konec školního roku je tady. 6.června se i osmáci vydali v časných ranních hodinách na výlet do našeho hlavního města Prahy. I když v Praze mnozí z nich už byli, Praha je město, které nabízí mnoho zajímavých a krásných míst.

V pondělí jsme se podívali do nově otevřeného Národního muzea, poté jsme měli domluvenou komentovanou prohlídku centra Prahy (Staré Město spolu s Josefovem a Vyšehrad se Slavínem).

Úterý nám naše plány překazil déšť. Po návštěvě hradu Karlštejn měl následovat pěší výlet k lomu Velká Amerika. Místo toho jsme se vrátili zpět do Prahy. Děti využily volný čas k nákupům a návštěvě kina Lucerna, kde se hrála předpremiéra filmu Jurský svět: Nadvláda.

No a ve středu jsme se na Prahu podívali i z výšky. Po návštěvě Staroměstské radnice jsme se vyšplhali i na Staroměstskou věž a poté utíkali na metro směr Lasergame.

Řízky snězeny, peníze utraceny, na nohách otlaky, hlava plná zážitků – čas jet domů, čas plánovat další výlet.

Věřím, že jsme si výlet společně užili a doufám, že si každý ze zúčastněných našel něco, na co bude s úsměvem vzpomínat. Závěrem bych chtěla poděkovat paní ředitelce Mandulové, která nás na naší exkurzi doprovázela a také rodičům, bez jejichž podpory bychom si takový výlet dovolit nemohli.

Mgr. Šárka Pavlíčková



Sdílet: