V říjnu se školní rok rozjel už na plné obrátky. Učitelé a také žáci nasadili vysoké pracovní tempo a také o další aktivity nebyla nouze.

6. října se konala schůzka žáků 9. ročníku a jejich rodičů se zástupci středních škol, aby našim téměř absolventům pomohli rozlousknout oříšek, kam dál po základní škole.

Rozšiřování obzorů v oblasti nabídky středních škol a situace ve světě práce pokračovalo 7. října opět pro naše deváťáky, ale také osmáky Technickým jarmarkem v rožnovských firmách REMAK a. s. a ZPV s. r. o. V prostorách firmy REMAK navíc proběhla prezentace Střední průmyslové školy stavební z Valašského Meziříčí a Střední školy informatiky, elektrotechniky a řemesel z Rožnova pod Radhoštěm.

7. října zapózovali naši prvňáčci před objektivem fotoaparátu, aby měli památku na to, jak jim to kdysi ve školní lavici slušelo.

12. října se žáci 7. a 9. ročníku zúčastnili zeměpisné přednášky o Filipínách v rožnovském kině. Téhož dne proběhlo školní kolo soutěže Přírodovědný klokan pro žáky 8. a 9. třídy. Z celkového počtu 32 žáků s přehledem zvítězil M. Dejmek z 9. ročníku. Blahopřejeme!

18. října naši školu reprezentoval výběr 11 žáků z 6., 7. a 8. ročníku v okrskovém kole v halové kopané v Rožnově pod Radhoštěm, kde vybojovali krásné 1. místo. Velká gratulace panu učiteli Ludvighovi a jeho svěřencům!

Čtvrtek 20. října byl pro prvňáčky neobyčejný. Uspořádali totiž s paní učitelkou Slámovou a za podpory rodičů „Jablíčkový den“. Tento den se četly pohádky, básničky, zpívaly písničky s jablíčkovou tematikou. Nechyběla ani ochutnávka výrobků z jablek – moštů, přesnídávek, závinů aj. Vyvrcholením celého zábavného dne byla soutěž „O nejkrásnější jablíčko“. To nej… bylo od Adámka Petružely.

22. října v dopoledních hodinách proběhla za podpory OÚ Vidče Výtvarná dílna pro rodiče s dětmi pod vedením paní učitelky Mertové. Výsledkem jejich snažení byla konvička zdobená ubrouskovou technikou.

Na přírodovědný a dějepisný vzdělávací program se těsně před začátkem podzimních prázdnin, 25. října, vydali žáci 6. a 7. ročníku v doprovodu pan učitele Ludvigha a paní učitelky Mertové. Zavítali do Archeoskanzenu a botanické a sladkovodní expozice Živá voda v Modré u Velehradu.

„Bruslařskou sezonu“ na Zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm zahájily 25. října paní učitelky Hladká a Smílková se svými třeťáky a čtvrťáky.

26. a 27. října se žáci i učitelé dočkali krátkého, ale vytouženého odpočinku v podobě podzimních prázdnin. Když připojíme státní svátek a dva víkendové dny, šlo celkem o pět dnů příjemného volna.

 

 

Sdílet: