Již tradičně jako každý rok se i letos v květnu konalo mistrovství světa v ledním hokeji. Kombinace velkého sportovního nadšení žáků 4. třídy a faktu, že hokej je náš národní sport, nás dovedly k tomu, že jsme si tuto každoroční sportovní událost nemohli nechat ujít. S dětmi jsme dali hlavy dohromady a společně vymysleli třídní tipovací soutěž. Do soutěže se zapojili nejen žáci 4. třídy, ale nakonec i velká část pedagogického sboru včetně Paní ředitelky. Každý mohl tipovat výsledky jednotlivých utkání a na konci každého hracího dne jsme si tipy vyhodnotili a obodovali. Body za jednotlivé tipy se sčítaly a na toho, kdo měl na konci turnaje nejvíce bodů, čekal diplom a sladké ceny. Mezi žáky zvítězil Alexander Heryán a mezi učiteli Paní ředitelka Mgr. Eva Mandulová. Vítězům gratuluji a smekám před jejich přesnými tipy na jednotlivá utkání.

Letošní mistrovství světa se konalo společně ve finském Tampere a lotyšské Rize. S dětmi jsme se dozvěděli spoustu nových informací nejen o těchto městech, ale i o státech všech zúčastněných týmů. Děti sledovaly hokejové zápasy a o přestávce vášnivě diskutovaly o jednotlivých tipech. Nabytí nových informací, stmelení kolektivu a také zápal pro sport byly hlavní cíle této tipovací soutěže a myslím si, že se je podařilo splnit.

Krom hokeje jsme se také během května věnovali práci na školním pozemku. Třídy se střídají v jeho „údržbě“, a tak pro jednou padla řada i na žáky 4. třídy. Bylo třeba shrabat posekanou trávu a odvést ji na kompost. Napadlo nás, že bychom si přitom mohli opéct špekáčky, a tak jsme spojili příjemné s užitečným. Kluci popadli hrábě a kolečka a práce se zhostili velmi pečlivě. Holky jim mezitím nachystaly špekáčky a společně jsme je opekli. Akce se také zúčastnil fotbalový trenér videčské starší přípravky Petr Nerád, kterého děti velmi dobře znají, jelikož velkou část z nich trénuje. Také proto se po opékání hrál společný fotbal a následovala krátká procházka na Zuberák.

Musím děti pochválit, protože byly vzorné a odvedli kus práce. Bylo to velmi příjemně strávené odpoledne.

třídní učitel Mgr. Ondřej Maňák



Sdílet: