Jako poslední z trojice učitelů zapojených v rámci programu Erasmus + do projektu „How to become a better teacher“ (Jak se stát lepším učitelem) jsem se na začátku hlavních prázdnin vydala za zdokonalením svých jazykových dovedností do irského Corku.

Můj kurz anglického jazyka – Intensive General English – trval od 3. července do 14. července, každý týden vždy od pondělí do pátku v rozsahu 26 vyučovacích hodin týdně. Každý den jsme absolvovali dva dopolední bloky, kde jsme studovali různé gramatické jevy, slovní zásobu a následně vše v konverzacích s ostatními studenty řádně procvičili. V odpoledních hodinách od úterý do čtvrtka jsme mimo konverzací pilovali také písemný projev a učili se psát anglické eseje.

Mimo angličtiny jsme se věnovali i zdokonalování digitálních kompetencí a vyměňovali si zkušenosti ze svých škol a školních návyků žáků nejen v rámci Evropy, ale po celém světě.

I když jsem převážnou část svého pobytu strávila ve škole, podnikla jsem se svými spolužáky i několik zajímavých výprav za poznáním této krásné a zajímavé země. Prozkoumali jsme naše hostitelské město Cork, navštívili v okolí města Cobh a Kinsley, hrad Blarney a zavítali i do NP Killarney.

Mgr. Dagmar Kovářová



Sdílet: