V pátek 29. září jsme s třeťáky podnikli výšlap do Stříteže nad Bečvou, kde bylo naším cílem místní fojtství.

Ráno jsme se sešli u videčské školy a vypravili se směrem na „Zuberák“. Občerstvovací zastávku na kopci jsme si zpestřili vyprávěním pověsti, která se váže k obci Vidče, a řešením kvízu. V něm si děti ověřily své znalosti o obou „našich“ vesnicích. Po odpočinku jsme krásnou procházkou za pěkného počasí a zpěvu dětí šťastně dorazili na fojtství ve Stříteži nad Bečvou, kde nás přivítala maminka našeho Ondráška.

Paní Dobešová nám připravila velmi zajímavý a bohatý program, ze kterého byli všichni nadšení. Děti se projely na koníkovi, prošly se po statku, kde si mohly prohlédnout spoustu zvířat a také strojů, viděly, jak loví lovecký pes, vyzkoušely si sezení v traktoru a dozvěděly se spoustu zajímavých informací. V průběhu exkurze děti hledaly a řešily kvízové otázky, které byly rozmístěny po statku a jejichž správné vyřešení přineslo dětem odhalení tajenky. V závěru Ondráškova maminka obdarovala všechny děti svačinkou a přívěsky, které si holky i kluci mohli sami vybrat a navléct na šňůrku. Čas strávený na statku nám utekl jako voda a my jsme se museli rozloučit a vydat se domů.

Někteří to měli ke svým domovům opravdu jen kousek a zvládli to po svých. My ostatní jsme se vrátili autobusem zpátky do Vidče a výborným obědem jsme ukončili příjemně strávené páteční dopoledne.

Ještě jednou mockrát děkujeme paní Dobešové za srdečné pozvání a velkou obětavost a naší paní vychovatelce Marti za doprovod a milou společnost.

Simona Kopecká, třídní učitelka 3. třídy



Sdílet: