Téměř polovinu měsíce října jsme se v družině, 2. oddělení, věnovali přípravě na Družinový halloween.

Děti si vyráběly halloweenské papírové masky, ze zavařovacích skleniček svítilny, ze záclon duchy. Se svolením rodičů došlo i na rozstříhání starých triček, ze kterých si děti vystříhaly kostýmy duchů.

V pátek 3.11. se již ráno na školní chodbě rozžaly vyrobené oranžové svítilny a nadpozemsky vyhlížející duchové.

Odpoledne, v družině, bylo naplánováno vyhodnocení nejlepšího ručně vyrobeného halloweenského kostýmu. Vzhledem k tomu, že dětem se kostýmy i masky, včetně účesů a líčení, povedly na výbornou a nešlo vybrat pouze jeden nejlepší, všichni, kdo si svůj kostým vytvořili, byli odměněni nikoliv diplomem, ale Čestným uznáním.

Poté je odměna za náročných 14 tvořivých dnů čekala ve školní kuchyňce. Pro družinu 1. a 2. oddělení byla připravena dílnička na tvoření „škaredého“ pavouka z vajíček a černých oliv. Z bílkových pusinek a čokolády si všichni mohli vykouzlit bílého ducha a šlehačkou a tyčinkami si dozdobili muffiny.

Terezka Šrámková s maminkou nám ještě pro dotvoření halloweenské atmosféry napekly „useknuté krvavé prsty“, které vyhlížely jako skutečné a k tomu ještě klikaté hady. Děkujeme paní Šrámková.

Následovalo čarování z kouzelné dýně, která na nás dohlížela celý měsíc říjen. S pomocí dračích ingrediencí, dračí žluči, dračích slin, mletých dračích zubů a pavoučí krve se mělo ukázat, zda děcka v říjnu zlobila. Vytékající směs se zabarvila pouze do růžova, nikoliv do červena. Děcka si oddychla, protože červená by znamenala, že velmi zlobily.

Nabité odpoledne jsme ukončili v tělocvičně, kde byly připraveny štafetové závody. Děti si fandily vzájemně. Vítězství bylo těsné – 2:1. Sláva vítězům, čest poraženým.

Bc. Jitka Bobková
vychovatelka družiny



Sdílet: