Se začátkem září se pojí mnoho věcí. Začínají se znovu krátit dny, vlaštovky se slétají na drátech elektrického vedení před svou dlouhou cestou do svých zimovišť, přichází období dešťů střídající se s obdobím babího léta. Dětem školou povinným ale znovu počíná škola.

Staří školní mazáci už ví, co je ve škole čeká a na své dny ve škole se těší. Přemýšlí, čím se budou během celého školního roku zabývat, co se budou v hodinách učit nebo se třeba jen těší na své spolužáky.

V pondělí 2. září 2024 se žákům Základní školy Vidče otevřela brána jejich školy. Všichni žáci se po zasloužených prázdninách sešli ve škole a společně se svými třídními učiteli a učitelkami zahájili jejich nový školní rok.

Naši deváťáci si přichystali pro naše malé prvňáčky slavnostní uvítání v Kulturním domě ve Vidči. Svoje malé kamarády přivítali písničkami, slovy plnými chvály je v jejich prvním školním dni povzbudili Anežka Špaková s Adamem Pěničkou a paní ředitelka Mgr. Eva Mandulová s panem starostou Mgr. Pavlem Drdou. Naši malí školáci dostali svůj první školní den každý svého patrona. Deváťáka, který jim bude oporou v jeho začátcích na naší škole. Malým prvákům přejeme úspěšný start v jejich školním životě a mnoho radosti v životě.

Ať je školní rok 2024/2025 tím nejlepším školním rokem, který jsme ve škole ve Vidči zažili.

za devátou třídu sepsal
Michal Modrlák
třídní učitel deváté třídy



Sdílet: