Ve dnech 22.-26.2.2016 se uskutečnil lyžařský výcvik žáků 7. třídy doplněný o žáky 6. a 8. třídy. V Celkovém počtu 26 žáků a dva učitelé  jsme se vypravili do Velkých Karlovic do penzionu Gaudeamus v těsné blízkosti SKI areálu Kyčerka.
Počasí nám sice z kraje týdne nepřálo, později se však umoudřilo a kurz jsme si mohli patřičně užít. Žáci 1. skupiny se zdokonalovali v již zažitých dovednostech a navazovali na ně dovednostmi novými. Ve 2. skupině se i žáci stojící na lyžích poprvé v životě naučili základy lyžování (zvládli bezpečně sjet sjezdovku, jízdu v pluhu, jízdu s spřívratem vyšší lyže, brždění, jízdu na vleku a další). Nejlepší z nich si mohli předposlední den vyzkoušet s prvním družstvem dokonce i carvingový oblouk.
Večery patřily přednáškám, besedám mimo jiné o 1. pomoci, zásadách na horách, mazání lyží a následovnou volnou zábavou v podobě společenských her, stolního fotbálku, stolního tenisu, nebo například biliardu.
Parta byla skvělá, žáci dodržovali všechny pokyny, dokázali se zároveň i dobře bavit a nezapomínali ani na slušné vychování. Věřím, že prohloubení kamarádských vztahů, nabyté nové zkušenosti a znalosti převedou do školy a do svého života především.
Za celý pobyt svým jménem všem žákům děkuji a děkuji také za skvělou spolupráci panu učiteli Ludvighovi, který značnou měrou přispěl k bezproblémovému průběhu celého kurzu.
Mgr. Martin Basel

 

Sdílet: