A už je to tady! Velmi brzy skončí školní rok a děti se dočkají tolik očekávaných prázdnin. Než jim toto bezstarostné období začne, musí ovšem splnit a dokončit všechny započaté úkoly ve škole. A právě jedním z nich je ukončení projektu – Střídání ročních období v rámci prvouky.

I když podle kalendáře léto ještě není, pustili jsme se s předstihem do práce, abychom si vystavených sklenic užili do konce školního roku, který se kvapem blíží. Děti si vyčistily obsahy  jarních sklenic a dostaly už předem za úkol promyslet, co pěkného s letní tématikou  vymyslí.

Dopadlo to nad očekávání dobře. Ve sklenicích nechybí sluníčko, moře, ryby, písečná pláž, mušle, palmy a lodičky. Jak je vidět, žáčci se na léto a na dovolenou opravdu těší. Výsledky jejich práce posuďte podle fotografií.

Při celkovém hodnocení celoroční práce se dětem těžce vybíralo, jaké roční období se jim nejvíce líbilo a podařilo se jim nejlépe ztvárnit. Zjistily, že každá část roku je něčím zajímavá a že je hezké, že se nám roční doby střídají.

Závěrem bych je chtěla pochválit a rodičům poděkovat za spoustu nápadů, potřeb a pomůcek, které si vždy ochotně přinesly a popřát jim, aby se konečně tolik očekávaných prázdnin  letos opravdu dočkaly!

 Mgr. Vlaďka Slámová, tř. uč. 2. třídy

 

,

 

 

Sdílet: