Měsíc říjen byl nejen druhým měsícem školního roku, ale nesl se také ve znamení sportu a to konkrétně fotbalu. Nejprve svůj turnaj odehráli žáci 6. a 7. tříd. Naši kluci, doplnění Vendulou Škařupovou, dokázali postoupit ze základní skupiny, ovšem v semifinále a i v následném boji o třetí místo byl soupeř lepším týmem, a tak na nás zbyla pomyslná bramborová medaile za 4. místo. První místo obsadilo družstvo ZŠ z Dolní Bečvy následované ZŠ Horní Bečva a ZŠ Videčskou.

Svůj turnaj absolvovali také osmáci a deváťáci. I zde jsme dokázali postoupit ze základní skupiny, a však v následném semifinále jsme po vyrovnaném souboji podlehli pozdějšímu vítězi Gymnáziu Rožnov pod Radhoštěm 1:0. I přes tuto porážku jsme nesvěsili hlavy a souboj o třetí příčku nám přinesl radost v podobě vítězství 3:1 nad týmem ZŠ 5. května. Na stupních vítězů se seřadilo Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm, ZŠ Videčská a ZŠ Vidče.

Všem žákům reprezentujícím naši školu patří zasloužená pochvala a poděkování za předvedené úsilí a pěkný sportovní výkon.

Jelikož organizátorem obou turnajů byla naše základní škola, měly se odehrát na místním fotbalovém hřišti. Z důvodů podmáčeného terénu to však nebylo možné. Pomocnou ruku nám podal fotbalový klub z Rožnova pod Radhoštěm a nechal nás oba turnaje odehrát na hřišti s umělým povrchem. Za toto vstřícné gesto rovněž děkujeme.

 

Pavel Drda  

 

 

 

Sdílet: